Stiri

LeBron James și Russell Westbrook - jucătorii lunii februarie în NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
06.03.2015

lebron james russell westbrook

LeBron James de la Cleveland Cavaliers și conducătorul de joc al celor de la Oklahoma City Thunder, Russell Westbrook, au fost numiți Jucătorii Lunii Februarie în NBA în Conferința de Est, respectiv în cea de Vest. 

James a fost cel mai bun marcator al Conferinței de Est (24,4 puncte pe meci) și al doilea cel mai bun pasator decisiv (7,3) în luna februarie. În această perioadă echipa sa a reușit să câștige 8 din cele 10 partide în care a evoluat fostul MVP al Ligii. În acest interval LeBron a terminat cinci partide cu double-double și a înscris de șase ori cel puțin 20 de puncte, inclusiv un nou record personal în acest sezon de 42 de puncte într-o victorie în compania celor de la Golden State Warriors (26 februarie, 110-99).  În victoria 102-93 cu Detroit Pistons, LeBron a reușit 11 pase decisive, devenind astfel liderul la acest capitol din istoria NBA pentru jucătorii care nu ocupă poziția de conducător de joc, depășindu-l pe legendarul Scottie Pippen. Totodată James a fost singurul din Conferința de Est care a avut în această lună o medie de 24 de puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări pe meci.

Russell Westbrook a avut o lună februarie colosală. Pe lângă faptul că a câștigat titlul de MVP al All-Star Game-ului, Westbrook a avut în 12 meciuri jucate o linie statistică de 31,2 puncte, 9,1 recuperări și 10,3 pase decisive. Thunder au câștigat în această lună 9 din cele 12 partide în care a evoluat conducătorul de joc. Westbrook a devenit astfel primul jucător din NBA de la Oscar Robertson care reușește, pe timpul unei luni, să obțină o linie statistică de 31 pct. 9 recuperări 10 assist-uri. De asemenea, Westbrook a devenit primul jucător de la LeBron James în martie 2009 care a reușit trei triple-double-uri consecutive și primul jucător de la Michael Jordan, în sezonul 1988-1989, cu șase meciuri consecutive în care a înscris 20 de puncte și a mai obținut 10 pase decisive și 5 recuperări. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!