Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leo Filip este în mod oficial jucătorul lui BC Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.09.2013

Leonard Filip este în mod oficial noul jucător al echipei BC Timișoara. Informația a fost confirmată de către managerul echipei bănățene, Leontin De Maio.

"Filip este în mod oficial jucătorul Timișoarei. Am întrebat FR Baschet dacă avem permisiunea de a-l legitima și răspunsul a fost afirmativ."

Sportivul originar din Timișoara a jucat în sezonul precedent la Dinamo București, unde a avut posibilitatea de a juca mult și a făcut-o în compania celor mai buni jucători din România. El a avut o creștere spectaculoasă și din punct de vedere statistic, fiind unul dintre cei mai buni jucători la recuperare ofensivă din campionat. Filip a fost sub contract cu bucureștenii, însă a depus un memoriu la federația invocând neplasa drepturilor salariale. Dinamo a fost somată să plătească pe 2 septembrie și să o fază în decursul unei săptămâni. Se pare că acest lucru nu s-a întâmplat, BC Timișoara primid dreptul de a-l legitima pe jucător.

Filip va face parte din lotul lui BC Timișoara la nivel de seniori. El este născut în anul 1993, astfel încât nu este eligibil să joace în Campionatul Național U20 masculin în sezonul 2013/14. 

De altfel, alb-violeții au optat pentru o echipă satelit la nivel de tineret în detrimentul Diviziei B. Managerul alb-violeților a precizat că din prima echipă (cea de seniori) vor putea să joace la U20 doar Raul Covaciu și Georgian Păun. Lotul acestei echipe va fi complet de jucători care tocmai au terminat junioratul ori sunt în continuate juniori.

Foto: Sebastian Tătaru (BC Timișoara)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!