Stiri

Leroy Dawson se apucă de muzică. "Rap-ul meu va ajunge chiar și în România"

Paul Olar

Paul Olar
27.11.2013

Leroy Dawson (Foto în albastru) se numără printre baschetbaliștii străini ce și-au lăsat amprenta asupra Ligii Naționale, el debutând la CSU Brașov în anul 2007. Conducătorul de joc a fost idolul tribunelor de "Sub Tâmpa" o bună perioadă, apoi a îmbrăcat maieul formațiilor Politehnica Iași, Gladiator Cluj-Napoca, respectiv SCM U Craiova.

Cât timp a activat în Divizia A, fundașul originar din Kansas a fost printre cei mai buni marcatori ai campionatului, izbutind să înscrie într-un meci nu mai puțin de 52 de puncte. Surprinzător, Dawson a pus ghetele în cui la nici 33 de ani și se axează pe o carieră total opusă vieții de sportiv.

"Nu mai joc la nivel înalt, dar țin legătura cu fenomenul grație unei echipe de juniori formate de mine și câțiva amici. Ei sunt foști jucători de NBA, ca Baron Davis, Gilbert Arenas, Marcus Williams sau Bobby Brown. Locuiesc în Los Angeles și mi-am creat diferite relații, putând astfel să inițiez micuții în acest sport minunat.  Nimeni nu trebuie să se concentreze doar la un singur lucru, așa că am depus mult efort și în muzică. Încă sunt la început... îmi doresc să ajung asemeni lui 50 Cent, apreciat de mii de femei și bărbați din întreaga lume. Vreau să le arăt fraților mei mai tineri că poți să îți urmezi foarte ușor destinul, dacă muncești suficienț. Primul meu album - Dawsonescu - va fi lansat în martie 2014." Ne-a dezvăluit, plin de optimism, cel alintat "Crafty".

Deși a întâmpinat neplăceri, numele țării noastre îi aduce americanului un zâmbet larg pe buze. Leroy nu a uitat de colaborarea nefericită cu oficialii brașoveni, însă tânjește după momentele frumoase petrecute între Carpați. Tricolorul va fi întotdeauna o parte din "Dawsonescu", care este hotărât să își răsplătească fanii cu câteva concerte.

"În fiecare zi mi se face dor de România, în special că am o fiică din Brașov. Cu excepția părții baschetbalistice, unde lucrurile au luat o întorsătură complicată, îmi lipsesc suporterii și prietenii. Nu doar că îmi este dor de România, ci și o iubesc. Muzica mea este dedicată României și plănuiesc ca în viitorul apropiat să vin în Europa și să susțin câteva reprezentații." Mărturisește americanul.

Fostul component brașovean se alătură așadar listei de baschetbaliști care încearcă să se remarce în industria Hip-Hop. La nivel mondial, ne amintim cu plăcere de pretațiile muzicale ale lui Shaquille O'Neal, Allen Iverson sau Metta World Peace, melodiile lui Dawson putând fi ascultate AICI. Mai mult, aveți posibilitatea să îi dați un like lui Leroy AICI.

*Foto: Dragoș Ludușan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!