Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liderul și „lanterna roșie” din LNBM deschid runda cu numărul 14

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.01.2018

Primul meci al etapei cu numărul 14 din Liga Națională de Baschet Masculin va pune față în față liderul U-BT Cluj și singura echipă care nu a câștigat niciun meci în actualul sezon, Dinamo București. Partida este programată vineri, 12 ianuarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 19:00, fiind transmis în direct pe FRB TV. 

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca este echipa pe val în acest moment, având la activ 5 victorii consecutive în LNBM, fiind pe primul loc cu 24 de puncte, 11 victorii și doar 2 înfrângeri. Ultima victimă a băieților lui Silvășan a fost BCM U FC Argeș Pitești, echipă care a cedat pe teren propriu la un singur punct diferență, 81-82. De asemenea, echipa ardeleană a obținut marți seara și prima victorie în faza secundă din FIBA Europe Cup, 85-81 în deplasare cu Belfius Mons-Hainaut, izbutind astfel să urce pe poziția secundă în Grupa L cu 1 victorie și 1 înfrângere la activ. 

De cealaltă parte, tinerii lui Dinamo pierd pe bandă rulantă în campionat, având în prezent 13 meciuri pierdute din tot atâtea meciuri jucate. În prezent, bucureștenii se află pe penultimul loc în campionat, asta din cauza faptului că Poli Iași are cu 3 meciuri mai puțin disputate. În etapa precedentă, alb-roșii au evoluat în fieful celor de la Oradea, pierzând într-o manieră categorică, 65-104. 

În turul actualei ediții de campionat, U-BT Cluj și Dinamo s-au duelat la București, acolo unde ardelenii și-au învins categoric adversara, scor final 103-44. În respectivul duel, Camil Berculescu a fost cel mai bun om al meciului, reușind de asemenea un career high personal cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, totul pentru un indice la eficiență. 

În ultimii 12 ani, alb-roșii și alb-negrii s-au întâlnit în 23 de meciuri directe, timp în care U-BT s-a impus de 17 ori, Dinamo de 5 ori, în timp ce un meci s-a încheiat la egalitate în Cupa României. Ultima victorie dinamovistă în fața Clujului datează din 3 octombrie 2015, atunci când bucureștenii au produs surpriza sub Feleac, scor 79-78. 

Acest duel este unul de bun augur pentru trupa lui Mihai Silvășan înaintea unui joc crucial în FIBA Europe Cup în fața celor de la Keravnos. Astfel, cu ocazia acestui meci în fața lui Dinamo, campioana poate exersa schemele de joc, iar în același timp să-i odihnească pe cei mai folosiți dintre jucători, iar tinerii să primească ceva mai multe minute. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!