Stiri Liga I Feminin

Liga 1 feminin, la jumătatea fazei de calificare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.11.2017

La finalul săptămânii sunt programate majoritatea partidelor din etapa a 6-a, cea care deschide returul fazei de calificare din Liga 1. S-a disputat deja o întâlnire în avans din această etapă, cea dintre CSM Târgoviște și CSBT 2 Alexandria. Nu s-au jucat până acum toate meciurile în nici una din cele 5 etape de până acum.

Liderii celor trei grupe au câștigat toate meciurile de până acum.

Pe primele trei locuri din grupa 1 sunt echipele de sine stătătoare, cu drept de promovare: CSM Târgoviște 10 puncte (5 victorii/0 înfrângeri), Phoenix Constanța 7 puncte (3/1), CS Rapid București 6 puncte (2/2).

CSM Târgoviște are trei victorii cu formații satelit și două cu echipele de sine stătătoare. 68-62 a fost între CSM și nou-înființata Phoenix Constanța, în timp ce Rapid București-CSM Târgoviște s-a încheiat 66-76. Constănțencele s-au impus acasă în duelul cu Rapid, scor 95-56, având alte două succese cu sateliții. Echipa bucureșteană are două victorii cu CSBT 2 Alexandria și ACS Sepsi SIC 2 Sfântu Gheorghe.

CSBT Alexandria este pe patru, cu o victorie (obținută prin neprezentarea satelitului din Sfântu Gheorghe) și 4 înfrângeri, având 6 puncte. ACS Sepsi 2 are 0/4, dar doar 3 puncte, din cauza acelei neprezentări. A 6-a echipă din grupa 1 trebuia să fie Phoenix 2 Galați, dar s-a retras, la fel ca formația din primul eșalon.

Se califică mai departe toate echipele cu drept de promovare și se iau în faza semifinală toate rezultatele directe. Punctele pentru a doua fază sunt miza în acest moment. De asemenea, se califică la turneul final primii doi sateliți. Cum în grupa 1 mai sunt numai doi, miza formațiilor secunde este mică.

Grupa 2

CS Agronomia București conduce detașat în grupa 2 cu 8 puncte (4 victorii din 4). Formația din capitală a câștigat ambele partide în compania echipelor cu drept de promovare: 92-38 pe terenul Sportului Studențesc (foto), respectiv 100-69 acasă cu CSM CSS Ploiești. Au mai fost două victorii cu sateliții Olimpia 2 Brașov și Sirius 2 Târgu Mureș. Sirius 2 ocupă poziția secundă în această grupă cu 6 puncte (2/2), având victorii cu Sportul și CSM CSS Ploiești, dar înfrângeri cu Agronomia și Olimpia 2. Pe trei este formația din Brașov cu 5 puncte (2/1).

CSM CSS Ploiești are o victorie acasă, 71-67 cu Sportul, precum și două înfrângeri, acumulând 4 puncte. Tot 4 puncte are și Sportul, dar din 4 meciuri, pierdute toate. În grupă mai este CSU 2 Alba Iulia care nu a disputat încă nici un meci. Conform informațiilor de pe site-ul frb, primul meci al satelitului din Alba va fi în 28 noiembrie, la Târgu Mureș.

Grupa 3

La fel ca în grupa precedentă, lider neînvins este o formație cu drept de promovare, urmată de doi sateliți, care au folosit jucătoare de la prima echipă în unele partide. Universitatea CSM Oradea are 10 puncte după ce și-a adjudecat toate cele 5 partide. Tot 10 puncte are și echipa secundă a celor de la FCC ICIM Arad, care are un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri.

CS SCM Timișoara este pe trei cu 7 puncte (2 victorii/3 înfrângeri), la fel ca ACS KSE Târgu Secuiesc, a doua echipă cu drept de promovare din grupă. Cele două sunt despărțite de rezultatele directe. Încheie clasamentul CS Universitatea 2 Cluj și CSM 2 Satu Mare.

Cele trei formații neînvinse (CSM Târgoviște, Agronomia București și Universitatea CSM Oradea) și-au depus clar candidatura pentru promovare, dar și Phoenix Constanța speră să intre în Liga Națională la prima încercare.

De asemenea, este foarte probabil ca în acest sezon să urce mai mult de două echipe din Liga 1, după ce prima divizie a rămas cu 9 formații.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!