Stiri Liga I Masculin

Liga 1 masculin. Cuza Sport Brăila și Știința București au depășit suta în prima zi a turneului final

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.05.2018

Turneul de promovare, de la Brăila, a început cu două partide în care s-au înscris multe puncte. Ambele învingătoare din prima etapă au marcat 101 puncte. Gazdele de la Cuza Sport sunt pe prima poziție, grație diferenței cu care au câștigat.

Turneul a fost deschis de duelul formațiilor bucureștene, dintre CSU Știința și CN Aurel Vlaicu. Scorul a fost 101-93 (31-26, 21-21, 22-18, 27-28). Ameer Jackson, de la CNAV, a fost coșgheterul partidei cu 32 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Au mai fost în double-digits pentru Vlaicu: Ciucă (16 puncte), Vlad (13 puncte) și Mack (11 puncte). Baris Aktas a fost cel mai bun marcator al Științei, cu 29 de puncte. Cinci coechipieri au încheiat în double-digits: Pîrlog (15 puncte), Gheorghe (14), Bărăgău (12), Olaru (10), Diaconescu (10).

A urmat partida dintre CS Cuza Sport Brăila și ABC Athletic Constanța, scor 101-77 (35-20, 20-17, 23-19, 23-21). Gazdele au început cu 13-0 și au condus până la un avans maxim de 29 de puncte. Andrei Oprean, de la Athletic, a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 15 puncte. Pentru constănțeni l-au urmat: Trandafir (14 puncte), Liță (13) și Booth (13). David Engi a înscris cel mai mult pentru Cuza Sport, 14 puncte. Keyes a fost în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări. L-au urmat: Borșa (12 puncte), Jackson (11) și Damian (10).

CS Cuza Sport Brăila și CSU Știința București sunt pe primele două locuri după prima zi, cu două puncte. CN Aurel Vlaicu și ABC Athletic Constanța au câte un punct.

Astăzi se joacă:

Ora 17:30 ABC Athletic Constanța – CSU Știința București

20:00 CN Aurel Vlaicu – CS Cuza Sport Brăila

Ambele meciuri vor fi transmise pe DigiSport 4.

Reamintim că miza promovării nu mai există, cele patru urmând a face parte din grupa B în viitoarea ediție a LNBM. Pentru ca vreuna din cele patru echipe care participă la turneul de baraj să joace anul viitor în grupa A din prima fază (cu primele 8 din actualul sezon de LNBM), ar trebui ca cel puțin 4 echipe care au încheiat LNBM să nu se încadreze în condițiile de eligibilitate.

*foto: Lucian Crestez

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meciuri
    Sper sa vedem meciuri frumoase la TV. Cred ca oricine vrea sa ia locul 1, deci e miza. Iar 4 echipe care nu ar putea fi eligibile sunt Galati, Dinamo, Iasi, Timisoara (depinde de datoriile imense).

    cu 5 ani în urmă (28.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!