Stiri Liga I Masculin

Liga 1M - Dinamo şi Galaţi rămân neînvinse după etapa a 3-a

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.03.2015

Foto: Răzvan Păsărică

Duminică s-au desfăşurat trei partide din cadrul grupei de promovare a Ligii 1 la baschet masculun. Două dintre acestea au vizat formaţiile neînvinse în actuala fază a competiţiei, Phoenix Galaţi şi Dinamo Bucureşti. Ambele grupări au continuat parcursul fără greşeală, impunându-se în confruntarea cu CSU Ştiinţa Bucureşti respectiv Rapid Bucureşti.

Elevii lui Florin Nini şi-au depăsit adversarul ceva mai greu decât o arată scorul final, 71-53 în favoarea gălăţenilor. Timp de 30 de minute partida a fost una extrem de atractivă, combatantele alterând la conducere, pe sferturi fiind 20-19, 17-15 şi 11-10. Actul decisiv a debutat cu un parţial de 15-4 în favoarea echipei oaspete care a rupt practic jocul. Bucureştenii au încercat să revină pe tabelă, fără izbândă. Cu toate cu au dominat sub panouri, 50-39 în favoarea bucureştenilor, aceştia au suferit la capitolul aruncări de trei puncte, doar 2din 17 realizate de elevii lui Eugen Ilie. Radu Vîrnă a fost principalul marcator al gălăţenilor cu 20 de puncte, urmat de Iosif Pârlog, cel mai eficient jucător, cu 16 puncte, 6 mingi câştigate şi 7 recuperări. De partea cealaltă din nou Cristian Crăciun a dominat panourile, având 16 recueprări şi 9 puncte, dar şi 6 mingi pierdute. Vasile Ştefan a contribuit tot cu 9 puncte, având tot atâtea mingi pierdute. Practic diferenţa a fost făcută de procentajul slab la aruncările de trei puncte, dar şi de numărul de mingi pierdute 34, faţă de 17 ale gălăţenilor.

La Sala Dinamo din capitală, confruntarea dintre formaţia locală şi Rapid Bucureşti a fost una fără istoric. Gazdele au evoluat cu motoarele turate la maxim, asigurându-şi un avantaj confortabil încă din primele 10 minute, scor 31-11. S-a încheiat 94-45, Dinamo adjudecând fiecare sfert. Burrus a fost principalul om al dinamoviştilor, acesta terminând cu 24 de puncte şi 35 la eficienţă fiind urmat de Radu Paliciuc cu 19 puncte. Aurel Similache de la rapidişti a terminat jocul în double double cu 18 puncte şi 11 recuperări. În urma acestui rezultat Dinamo rămâne neînvinsă în timp ce Rapid suferă a 3-a înfrângere consecutivă.

Etapa viitoare Phoenix Galaţi primeşte vizita echipei din Miercurea Ciuc în timp ce Dinamo va juca în deplasare cu Politehnica Iaşi.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!