Stiri Liga I Masculin

Liga 1M. Dinamo București învinge pe Știința

Paul Olar

Paul Olar
13.05.2015

Dinamo București a debutat cu dreptul la Turneul Final al Ligii I. Alb-roșii au învins pe Știința București cu scorul de 79-75. Confruntarea s-a disputat la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați.

Disputa a oferit un start echilibrat, cu mici sclipiri de partea Științei. Echipa lui Eugen Ilie a fost inspirată pe faza ofensivă și a încheiat primul sfert în avantaj, scor 18-17. Santana și compania au continuat să evolueze curajos, astfel că la pauză, tabela indica 42-40.

Dinamo și-a impus însă ritmul în actul trei grație contribuțiilor sosite din partea americanilor Antwan Burrus și Demetrius Miller. Cei doi au pus probleme defensivei adversarilor, la fel cum a făcut-o și Radu Paliciuc. Ultimul jucător amintit a înscris pentru 66-55, cu 33 de secunde rămase din sfert.

Secvența decisivă s-a derulat tot sub semnul echilibrului. După ce Alexandru Marinică își desprinde colegii la 9 lungimi, Știința a pus piciorul pe pedala de accelerație. În primă instanță, libera lui Vasile Ștefan a făcut ca tabela să indice 72-72.

Ulterior, Bobe Nicolescu scutură plasa de la mare distanță, 75-75. Radu Paliciuc răspunde tot din spatele arcului de cerc, iar Antwan Burrus și Demetrius Miller profită de dificultățile oponenților, punând capăt întâlnirii.

Antwan Burrus a reușit 27 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. Radu Paliciuc a strâns 25 de puncte, 5 assist-uri și 4 recuperări, în timp ce Demetrius Miller a totalizat 15 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări.

De partea cealaltă, Angel Santana s-a remarcat cu 21 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. O prestație lăudabilă a izbutit și Vasile Ștefan, autor a 20 de puncte, 9 recuperări și 3 assist-uri.

*Foto: Facebook Dinamo București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!