Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 30:00
Puncte 38
Pase decisive 2
Recuperari 18
Eficienta 45
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Liga 1M - Favoritele se impun în prima etapă a returului

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.03.2015

După o săptămână de pauză, între tur şi retur, au reînceput întrecerile din cadrul fazei finale a Ligi 1 la baschet masculin. Favoritele au înregistrat victorii aşteptate în confruntările pe care le-au susţinut, Phoenix Galaţi, Dinamo Bucureşti şi Miercurea Ciuc trecându-şi în cont câte un succes în dauna Politehnicii Iaşi, Ştiinţei Bucureşti respectiv Rapid Bucureşti. Clasamentul nu a suferit nicio modificare în urma desfăşurări jocurilor din etapa cu numărul şase.

Vineri, 27.03, Ştiinţa Bucureşti şi-a propus revanşa după înfrângerea înregistrată în prima etapă pe terenul dinamoviştilor. Oaspeţii au început mult mai bine jocul dând semne că ar urma o victorie categorică, însă studenţii şi-au revenit în actul secund, reducând ecartul la o singură posesie. Sfertul al treilea a fost adjudecat de către gazdele care au anihilat avantajul din începutul partidei, astfel că la intrarea în sfertul decisiv tabela indica egalitate la 52. Fără Angel Santana şi cu un Cristian Crăciun într-o formă modestă, Ştiinţa nu a putut obţine victoria, cedând la 10 puncte, scor final 66-76. De la gazde s-a remarcat Iulian Corneanu cu 18 puncte în timp ce dinamovistul Demetrius Miller a adus echipei sale 22 de puncte.

---

Doar două sferturi a rezistat Politehnica Iaşi la Galaţi. Fără Vlad Popovici, gruparea ieşeană a cedat categoric repriza secundă, scor 27-64, aspect ce înclinat balanţa decisiv în favoarea băieţiilor lui Florin Nini. Phoenix s-a impus cu scorul de 107-61, ajungând la a 6-a victorie din tot atâtea partide susţinute. Pe sferturi a fost 17-15, 26-19, 38-13, 26-14.

Ambele formaţii şi-au rulat întreg lotul. Brown cu 21 de puncte şi Badea cu 19 au fost sportivii de bază ai gazdelor în timp ce de la Iaşi experimentaţii Nicolae şi Hurjui au avut 14 respectiv 11 puncte.

---

CSM VSKC Miercurea Ciuc a izbutit cea de a doua victorie în faza semifinală a Ligii 1. Ciucanii au trecut de Rapid Bucureşti, 88-62, într-un joc pe care l-au controlat cap-coadă. Pe sferturi s-a înregistrat scorul de 22-17, 22-10, 28-17, 16-18.

Gazdele au fost superioare la toate capitolele statistice, cu excepţia procentajului de la 2% puncte, unde le-a lipsit şase procente. Partida a fost una fără istoric, în urma acestui rezultat Rapid Bucureşti păstrând doar şanse matematice de a avansa în faza finală. 

Baczo Balazs a fost foarte aproape de un triple-double, acesta terminând partida cu 27 de puncte, 10 recuperări şi 7 pase decisive. Cel mai bun rapidist a fost Similache cu 18 puncte şi 9 recuperări.

Astfel, la finalul etapei a 6-a clasamentul este următorul:

1. Phoenix Galaţi - 6/0
2. Dinamo Bucureşti - 5/1
3. Ştiinţa Bucureşti - 3/3
4. Politehnica Iaşi - 2/4
5. CSM VSKC Miercurea Ciuc - 2/4
6. Rapid Bucureşti - 0/6 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!