Stiri Liga I Masculin

Liga 1M. Phoenix, Dinamo, Știința și Poli Iași încep lupta pentru promovarea în LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.05.2015

Turneul Final de Promovare din Liga 1 se apropie de start, debutul fiind mâine, 13 mai, la ora 15:00. Patru echipe vor susține câte trei meciuri fiecare în perioada 13-15 mai în Sala Sporturilor Dunărea din Galați. Astfel, gazda turneului, Phoenix Galați, alături de Dinamo București, Știința București și Politehnica Iași se vor lupta pentru cele două locuri care asigură promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin. 

Gazdele de la Phoenix Galați se anunță a fi principalii favoriți la primul loc care duce în LNBM. Gălățenii au la activ în cele 22 de meciuri jucate în sezonul 2014-2015 din Liga 1 un bilanț de 21 de victorii și o singură înfrângere. Mai exact, în prima fază, cea de calificare, Phoenix a terminat cu 11 meciuri câștigate și unul pierdut, surprinzător, în compania celor de la CSU Cuadripol Brașov. Apoi, în faza semifinală, aceștia și-au câștigat toate cele 10 meciuri. 

În faza semifinală, Phoenix Galați a fost urmată de Dinamo București, echipă care a terminat respectiva fază a competiției cu un bilanț de 8 victorii și 2 înfrângeri, ambele cu trupa de la malul Dunării, însă la diferențe mici, 79-86, respectiv 79-81. Gruparea bucureșteană a terminat pe primul loc Grupa C din faza de calificare, având la final un bilanț de 13 meciuri câștigate și unul singur pierdut. 

Dinamo București și Știința București s-au întâlnit în ambele faze de până acum în Liga 1. Baschetbaliștii de la Știința au terminat pe locul secund faza de calificare, în spatele dinamoviștilor, cu 12 victorii și 2 înfrângeri. Cele două formații și-au împărțit victoriile în debutul sezonului, fiecare câștigând pe terenul celeilalte: 75-64 pentru Dinamo, respectiv 69-64 pentru Știința. Ulterior, în faza semifinală, Știința a terminat pe locul 3 cu un bilanț de 5 victorii și 5 înfrângeri. 

Cu același bilanț de 5/5 a terminat turneul semifinal și Politehnica Iași, care, în prima fază, a terminat în spatele celor de la Phoenix, având la general 8 meciuri câștigate și 4 pierdute. În cele 8 meciuri pe care le-au disputat împotriva adversarelor de la Turneul Final în primele două grupe din sezon, ieșenii au obținut un singur succes, 85-80 cu Știința București. 

Astfel, dacă ne luăm strict după ce spun cifrele până în momentul de fază, favorite la promovarea în Liga Națională sunt Phoenix Galați și Dinamo București. Însă baschetul este un sport imprevizibil și surprizele pot apărea la orice pas. 

Desfășurarea Turneului Final de la Galați poate fi urmărită întregime cu ajutorul paginii de YouTube a celor de la Știința București, care va transmite toate cele 6 meciuri, după următorul program:

Ziua 1 - Miercuri, 13 mai

Ora 15:00 - Dinamo București vs. Știința București

Ora 17:30 - Phoenix Galați vs. Politehnica Iași

Ziua 2 - Joi, 14 mai

Ora 15:00 - Politehnica Iași vs. Dinamo București

Ora 17:30 - Știința București vs. Phoenix Galați

Ziua 3 - Vineri, 15 mai

Ora 15:00 - Știința București vs. Politehnica Iași

Ora 17:30 - Phoenix Galați vs. Dinamo București 

*Foto: Facebook Știința București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!