Stiri Liga I Masculin

Liga 1M - Phoenix Galaţi trece de Dinamo Bucureşti şi rămâne cu un bilanţ perfect

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
09.03.2015

Finalul de săptămâna a adus runda cu numărul patru a fazei semifinale din cadrul Ligi 1 la baschet masculin. Capul de afiş al etapei s-a desfăşurat la Sala Dunărea din Galaţi, între formaţia locală şi CS Dinamo Bucureşti. Ambele formaţii erau neînvinse în actuala fază a competiţiei, oferind celor aproximativ 600 de suporteri gălăţeni un meci demn de Liga Naţională de Baschet. Câştig de cauză au avut elevii lui Florin Nini, care s-au impus cu scorul de 81-79, pe sferturi 18-21, 26-26, 16-15, 21-17.

Pîrlog, cu 19 puncte, a fost principalul marcator al gazdelor urmat de Vîrnă cu 17 puncte şi Brown 11 puncte şi 3 recuperări. „Un derby cu adevărat. Miza şi presiunea şi-au spus cuvântul, jucătorii tineri nu au rezistat, nu am jucat spectaculos, dar mă bucur că am reuşit să câştigăm în faţa principalei contracandidate în lupta pentru Final Four şi promovare. Mai avem mult de muncă pentru a ajunge acolo unde ne-am propus. Trebuie să ne concetrăm acum pe meciul de la Miercurea Ciuc, vrem să câştigăm şi să încheiem turul neînvinşi”, a declarat antrenorul Florin Nini pentru site-ul oficial al clubului.

---

Foto: Ştiinţa Bucureşti

O altă confruntare echilibrată a fost găzduită de Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc, acolo unde formaţia gazdă a dat piept cu Ştiinţa Bucureşti. Asemeni confruntării cu Dinamo Bucureşti, ciucanii au evoluat foarte bine preţ de 30 de minute, cedând sfertul ecisiv la o diferenţă de 13 puncte. S-a încheiat 88-82 în favoarea bucureştenilor, pe sferturi 20-29, 17-15, 22-22, 29-16.

Angel Santana s-a dovedit a fi scorer-ul echipei pregătită de Eugen Ilie, cu 26 de puncte, fiind urmat de Rasty cu 19 puncte, Nicolescu 17 şi Ştefan 14. De menţionat că pivotul Cristian Crăciun nu a făcut deplasarea. În ceea ce priveşte formaţia pregătită de Laszlofy Botond, Vancsa a avut 25 de puncte, Roşu 23, iar Vita 18 puncte şi 10 recuperări.

---

Rapid Bucureşti a rămas fără victorie în Liga 1. Baschetbaliştii din capitală au cedat categoric confruntarea cu Politehnica Iaşi, scor 56-99. Moldovenii au adjudecat fiecare sfert, 25-13, 28-17, 26-10, 20-16 pentru a-şi trece în cont cea mai concludentă victorie din actuala fază a competiţiei. 

Ambele formaţii şi-au rulat întreg lotul, Popovici de la învingători având 16 puncte şi 9 recuperări, în timp ce Rotariu a contribuit cu 15 puncte. De la gazde Similache a avut 13 puncte, iar Lupuşoara 12.

În urma acestor rezultate Phoenix Galaţi este lider cu 4 victorii şi nicio înfrângere, Dinamo Bucureşti se clasează pe locul secund cu 3 victorii şi o înfrângere fiind urmată de Ştiinţa Bucureşti cu 2 victorii şi 2 înfrângeri, Politehnica Iaşi cu acelaşi bilanţ, dar cu înfrângere în meciul direct, Miercurea Ciuc cu un succes şi trei înfrângeri respectiv Rapid Bucureşti, fără nicio victorie. Reamintim că primele patru formaţii se califică la turneul final.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!