Mvp-ul etapei
Casian Andrei Draghici
Casian Andrei Draghici
Minute 31:44
Puncte 39
Pase decisive 5
Recuperari 7
Eficienta 39
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

Liga 1M. Phoenix Galați a câștigat Turneul Final, promovând alături de Dinamo București în LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.05.2015

Phoenix Galați și Dinamo București și-au asigurat încă de ieri promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin, iar astăzi s-au întâlnit în finala pentru locul 1 la Turneul Final al Ligii 1 de la Galați. De asemenea, perdantele Știința București și Poli Iași s-au întâlnit în duelul pentru locul 3, iar în urma acestor meciuri s-a definitivat clasamentul Turneului Final. 

Baschetbaliștii de la Phoenix Galați s-au impus în meciul cu Dinamo București, scor final 85-82, câștigând astfel Turneul Final de Promovare, în timp ce dinamoviștii au obținut medaliile de bronz. Dinamo a început foarte tare partida, câștigând primul sfert cu 27-18, în timp ce actul secund l-a adjudecat cu 22-21. Astfel, la pauza mare, tabela indica 49-39 pentru Dinamo. După revenirea de la vestiare, Phoenix și-a luat sfertul 3 cu 20-17, în timp ce în ultimele 10 minute de joc au mărșăluit, reușind un parțial de 26-26, care a adus victoria gălățenilor la 3 puncte diferență, scor final 85-82. 

Iosif Pîrlog cu 20 de puncte, urmat de Roland Brown cu 18 puncte (6 recuperări) și Bogdan Bălănică cu 17 puncte (7 recuperări) au fost cei mai buni jucători ai Galațiului în disputa cu Dinamo. De cealaltă parte, din lotul bucureștenilor, s-au remarcat Antwan Burrus cu 25 de puncte și 10 mingi recuperate, respectiv Demetrius Miller cu 22 de puncte și 8 pase decisive. 

După o pauză de 15 ani, Galațiul are din nou echipă pe prima scenă a baschetului masculin din România

În celălalt meci, fără victorie la Turneul Final, Știința București și Politehnica Iași s-au întâlnit într-un meci care aducea la finalul său medalia de bronz. Câștig de cauză au avut bucureștenii, care, în cele din urmă, s-au impus la 9 puncte diferență, scor final 79-70. Știința a avut o prima repriză foarte bună pe care și-a adjudecat-o cu 48-32 după parțiale de 18-13 și 30-19. Apoi, în sfertul cu numărul 3, Iașiul s-a impus cu 20-12, în timp ce ultima parte a cedat-o cu 18-19, pierzând și partida, Știința punându-și la gât medaliile de bronz cu 79-70. 

Cei mai buni jucători ai Științei în acest joc au fost Vasile Ștefan și Bogdan Nicolescu, ambii cu câte 16 puncte puse pe tabela de marcaj. În tot acest timp, de la gruparea ieșeană, Vlad Popovici a făcut un meci foarte bun, terminând în double-double cu 29 de puncte și 10 recuperări. 

Astfel, în urma rezultatelor de azi, ultima zi a Turneului Final, s-a definitivat și clasamentul final: 1. Phoenix Galați 2. Dinamo București 3. Știința București 4. Politehica Iași. 

Formațiile Phoenix Galați și Dinamo București vor evolua începând cu sezonul viitor în primul eșalon baschetbalistic al țării alături de echipe precum CSU Asesoft Ploiești, BC Mureș, CSM Oradea, Energia Târgu Jiu sau U-BT Cluj. 

*Foto: Sonia Baciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!