Stiri Liga I Masculin

Liga 1M - Politehnica Iaşi învinge la 14 puncte pe Csikszereda Miercurea Ciuc

Daniel Onesim

Daniel Onesim
02.03.2015

Foto: ziaruldeiasi.ro

Duminica dupa-amiaza s-a desfasurat etapa a III-a a fazei semifinale a Ligii I. Runda a programat, la Iaşi, un meci important pentru echipa care rămâne cu şanse la poziţia a patra în grupă, ultima ce asigură echipa calificată la turneul final: Politehnica Iasi vs. Csikszereda Miercurea Ciuc.

Suporterii ieseni au asteptat cu nerabdare acest meci fiind prezenti in numar mare la Sala Sporturilor semn ca baschetul inca este iubit in urbea moldava. Antrenorul gazdelor, Viorel Nanescu, a trimis in teren, un prim cinci format din Vlad Popovici, Madalin Nicolae, Ionut Hurjui, Liviu Rotariu si Tudor Timofte. Botond Laszlofy, antrenorul ciucanilor, a inceput partida cu Andras Vita, Adrian Rosu, Bela Forreiter, Balasz Baczo si Akos Bogos.

Surprinzator gazdele au inceput extrem de slab partida fiind marcati in mod evident de importanta acesteia. Lenti, fara vlaga si idei in faza ofensiva iesenii s-au vazut condusi mai bine de 6 minute din primul sfert. Harghitenii, bine condusi in teren de Balasz Baczo, fostul jucator al prim divizionarei BC Mures Tg. Mures au punctat in special de la distanta si semidistanta reusind sa se apere foarte eficient sub propriul panou. Spre finalul primei parti gazdele reusesc sa creasca intensitatea in jocul defensiv reusind sa castige cateva mingi importante, iar pe tranzitie ofensiva rapida Liviu Rotariu a reusit sa le transforme in puncte. Scor dupa primul sfert 20- 13 pentru ieseni.

Debutul sfertului secund consemneaza o desprindere consistenta pentru echipa gazda. Tandemul Popovici-Nicolae domina lupta sub cele doua panouri, iar noul intrat Alexandru Padineanu transforma rapid 3 aruncari de la mare distanta si astfel Politehnica se desprinde la peste 20 de puncte. In ultima parte a reprizei lipsa de luciditate pe faza ofensiva a echipei gazda coroborat cu jocul bun si inspiratia lui Adrian Rosu si Sabin Faur face ca scorul sa se stranga la finalul reprizei: 47-34 .

Sfertul trei debuteaza in aceeasi nota, cu echipa harghiteana “pe val“ incurajata de realizarile din ultimele minute si astfel ecartul dintre cele doua echipe se reduce la doar 9 puncte. Experimentatul Madalin Nicolae reuseste sa-si mobilizeze mai tinerii coechipieri marcand simplu pe doua contraatacuri rapide iar Alex Padineanu mai “ingroapa“ două aruncari de la 6,75. Tabela indica 66-49 după 30 de minute scurse.

Ultimul act continua in aceeasi nota de superioritate a iesenilor care reusesc sa-l angajeze mult mai bine in spatiul de 3 secunde pe Vlad Popovici si care, atunci cand nu reuseste sa marcheze din actiune, ajunge la libere transformându-le cu siguranta. De altfel superioritatea iesenilor sub cele 2 panouri a fost destul de evidenta pe parcursul intregului meci. In plus, Nicolae reuseste si in acest sfert cateva interceptii importante si echipa gazda se desprinde la peste 20 de puncte. In ultimele  minute antrenorul iesean rulează întregul lot, permiţând adversarului să reducă diferenşa pe tabelă. Scor final 91-77 ( 20-13, 27-21, 19-15, 15-18 ).

Pe parcursul partidei la cele 2 echipe au mai evoluat, in afara jucatorilor mentionati deja :

La Politehnica Iasi:  Dragos Tiganescu, Razvan Vatra, Tudor Garbea, Robert Onesim, Mihai Olaru si Alin Moldoveanu.

La Csikszereda Miercurea Ciuc: Matyas Lokodi si Laszlo.

Din pacate aceasta partida nu a beneficiat de transmisie play-by-play, iar statistica s-a tinut pe hartie, pe formularele stravechi. Astfel nu am avut acces la statistica oficiala care ne putea asigura informatii suplimentare. In secolul XXI cand clubul Stiinta Bucuresti isi transmite meciurile in direct pe internet, la Iasi se foloseste, inca, pixul si indigoul.

Ca o concluzie, echipa ieseana a fost superioara in toate compartimentele, dar evolutia inconstanta, cu fluctuatii mari, pe parcursul celor 40 de minute a facut ca scorul sa fie mult mai strans decat realitatea din teren. Ramane ca evolutiile viitoare, in meciurile cu Rapid si in returul de la Miercurea Ciuc, echipa ieseana sa confirme sperantele fanilor şi să atingă obiectivul propus: accederea la turneul final.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    Meciuri play by play
    Nu este singura echipa care a tinut statistica pe hartie. Dar poate ca nu trebuie sa vedem ca si alte echipe sunt jucatori care marcheaza mai multe puncte decat cei de la Stiinta, Dinamo,Galati. Cum de aceste trei echipe nu rateaza nici-un meci fara sa avem transmisii play by play atunci cand joaca acasa iar altii nu apar in statistici decat atunci cand joaca cu cele 2-3 echipe?Frumos ar fi ca federatia sa puna pe site si statisticile de pe formularele din hartie.Nu de alta dar romanii... aici joaca

    cu 9 ani în urmă (02.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!