Stiri Liga I Masculin

Liga I. Ştiinţa Bucureşti este în proporţie de 95% promovată în Liga Naţională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
31.05.2014

Baschetbaliştii de la Ştiinţa Bucureşti au învins cu 74-64 pe Rapid Bucureşti în cea de-a doua zi a Turneului Final din Liga I organizat la Cluj-Napoca. Echipa pregătită de Sorin Hartman are 2 victorii din 2 meciuri la acest turneu, fiind astfel foarte aproape de a obţine promovarea în Liga Naţională de Baschet Masculin. 

Primul sfert al confruntării dintre cele două echipe din Capitală s-a terminat cu cei de la Rapid în avantaj, scor 17-16. Actul secund s-a scurs de asemenea în favoarea giuleştenilor, care la capătul celor 10 minute ale sfertului au reuşit un parţial de 22-15. După primele 20 de minute ale disputei din Sala Sporturilor "Horia Demian" tabela înregistra 39-31 pentru cei de la Rapid, iar următoarele 2 secvenţe se anunţau incendiare. Conştienţi că au nevoie de victorie pentru a-şi asigura în mare măsură promovarea în LNBM, jucătorii grupării Ştiinţa Bucureşti au defilat în sfertul cu numărul 3, reuşind să se impună cu 24-13, iar înaintea sfertului decisiv aceştia aveau un avantaj de 3 puncte în faţa alb-vişiniilor, scor 55-52. Ultima parte a întâlnirii a aparţinut celor de la Ştiinţa, care fără mari probleme pe final şi-au adjudecat sfertul cu 19-12 şi implicit partida la o diferenţă de 10 puncte, scor 74-64. 

Cel mai bun marcator din tabăra învingătorilor a fost C. Cioacătă cu 20 de puncte (11 rec), acesta fiind urmat de G. Vasilescu 13 (10 rec), A. Santana 13, I. Pârlog 10 (9 rec, 5 p.d.), M. Văcărescu 10, B. Sandu 4 (6 rec), V. Biasutti 2 şi C. Bărăgău 2. De cealaltă parte, de la Rapid Bucureşti au punctat C. Bordei 17 (5 rec), A. Spahiu 13 (5 p.d.), S. Buruiană 12 (12 rec), A. Lupuşoara 12, D. Ştefănescu 8, respectiv C. Naziru 2. 

După ce şi în prima zi a turneului, Ştiinţa Bucureşti a învins categoric gazda CS Universitatea Cluj, 89-66, acum cu o a doua victorie şansele acestora de a promova în Liga Naţională sunt undeva la 95%. Singura posibilitate ca echipa bucureşteană să nu se mai califice în LNBM este ca mâine să piardă la aproximativ 30 de puncte cu Miercurea Ciuc, iar în acelaşi timp "U" Cluj să învingă azi pe Ciuc la 20 de puncte şi mâine alb-negri să câştige împotriva Rapidului. De cealaltă parte, şansele giuleştenilor să termine pe una din primele 2 poziţii sunt egale cu 0. 

În ultima zi a turneului, Rapid va juca cu gazdele de la Cluj începând cu ora 19:00, în timp ce Ştiinţa va da piept cu BC PH Miercurea Ciuc de la ora 20:30. 

*Foto: stiintabucuresti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!