Stiri Liga I Feminin

Liga I feminin. Phoenix Constanța ajută Rapidul să se califice la turneul de promovare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2018

Faza semifinală a Ligii 1 s-a încheiat luni. Primele trei clasate se știau înaintea ultimei etape. Mai era disponibil un loc pentru care luptau două formații din capitală, Rapid și Agronomia.

În a doua fază a competiției s-a intrat cu rezultatele directe din prima parte, astfel că nu s-au jucat patru partide în ultima etapă. Trei meciuri s-au disputat în 29 și 30 aprilie, iar două dintre acestea au fost decisive.

CSM Târgoviște și Universitatea CSM Oradea și-au terminat duelurile din faza semifinală în etapa 23, cu duelul direct de săptămâna trecută. Dâmbovițencele s-au impus în deplasare cu 61-45 și și-au asigurat prima poziție. Orădencele erau pe locul 3 și nu mai puteau pierde biletul pentru turneul de promovare. Phoenix Constanța avea deja acontată poziția a 2-a.

Constănțencele au „arbitrat” lupta pentru locul 4, deși nu aveau neapărat nevoie de victorie. Acestea s-au impus pe terenul Agronomiei cu 83-54 și a deschis calea Rapidului spre o nouă prezență la turneul de promovare. Fosta campioană avea un meci acasă cu „lanterna roșie”, Sportul Studențesc. Rapid s-a impus cu 92-28 și a obținut biletul pentru turneu.

Rezultatele directe le-au fost favorabile „feroviarelor”. Acestea s-au impus cu 78-67 în tur, iar Agronomia a câștigat cu 64-61 returul. Alb-vișiniile sunt singurele care au fost și în sezonul trecut la patrulaterul de promovare. Au terminat atunci pe locul 2, dar nu s-au înscris în Liga Națională și au mers încă un sezon în al doilea eșalon.

Rezultate directe...

Ultimul meci al fazei semifinale a fost cel dintre CSM CSS Ploiești și KSE Târgu Secuiesc. Oaspetele s-au impus și și-au păstrat locul 6.

Clasamentul grupei semifinale arată astfel:

1. CS Municipal Târgoviște – 13 victorii/1 înfrângere, 27 de puncte

2. CS Phoenix Constanța – 12/2, 26

3. Universitatea CSM Oradea – 9/5, 23

4. CS Rapid București – 8/6, 22

-----------------------------------------

5. CS Agronomia București – 8/6, 22

6. ACS KSE Târgu Secuiesc – 4/10, 18

7. CSM CSS Ploiești – 2/12, 15

8. C Sportul Studențesc București – 0/14, 14

Turneul de promovare este programat în perioada 25-27 mai, iar locația ar putea fi Târgoviște sau Constanța. Rămâne de văzut dacă acest turneu va mai avea vreun sens, în contextul în care la nivelul federației se vorbește despre schimbarea sistemului competițional.

*foto: Club Sportiv Phoenix Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!