Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liga Națională de baschet masculin mai pierde o echipă din motive financiare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.07.2018

Ocupanta locului 9 în precedenta ediție a LNBM nu va participa în ediția 2018-2019, când se schimbă formatul. BC Timba Timișoara a anunțat astăzi, prin intermediul paginii de facebook, că situația financiară a determinat clubul să nu se înscrie în întrecerea seniorilor. „Urșii” continuă cu grupele de juniori.

„Pasiunea pentru baschet ne-a unit şi a făcut din noi o mare familie numită Timba. Mai bine de 10 ani, am trecut prin multe încercări, am avut parte de suişuiri şi coborâşuri, de bucurii şi tristeţi, de succese şi eşecuri. Am reuşit, cumva, să trecem peste toate şi să mergem înainte cu convingerea că suntem pe un drum corect, uniţi de acelaşi gând: baschetul. Astăzi, din păcate, trebuie să spunem stop. Dar nu definitiv, ci doar pentru o perioadă, pentru că Timba nu va fi prezentă în Super Liga de baschet masculin în ediţia 2018-2019. Motivul pentru care s-a luat această decizie este unul singur: situaţia financiară. Regretele noastre sunt mari, dezamăgirea pe care o provocăm celor care au fost alături de noi - la fel de mare, dar nu avem altă soluţie. Timba, însă, nu moare. Timba merge mai departe cu grupele de copii şi juniori, pe aceleaşi principii pe care ne-am bazat mereu, fără compromisuri care să ne transforme în ceva ce nu dorim să fim. În lunile următoare, ne vom regrupa şi ne vom întoarce mai puternici! Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost alături şi ne-aţi susţinut în toţi aceşti ani. Fără voi, drumul nostru nu ar fi fost la fel de frumos.”, este postarea formației de pe Bega.

Timba Timișoara a încheiat în sezonul trecut pe locul 9 în Liga Națională, cel mai bun din istoria clubului. „Urșii” au revenit în primul eșalon după două sezoane în Liga 1, dar nu au avut parte de un an ușor. Au fost multe schimbări la echipă în timpul acestei stagiuni, cu multe modificări în lot după startul campionatului, dar și schimbări la nivelul băncii tehnice. A fost al patrulea sezon al formației de pe Bega în Liga Națională, după perioada 2012-2015. După ordinea din clasament, formația timișoreană ar fi trebuit să evolueze în grupa a doua valorică din prima fază a Ligii Naționale, în noul format.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova freeboy :

    FRB
    Cu asemenea taxe mare mi-e mirarea ca o sa se mai retraga si alte echipe

    cu 5 ani în urmă (03.07.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    FRB
    Nu sunt doar taxele....
    Dar da, situația arată destul de rău pentru sezonul viitor.
    Nici echipa "mare" din Timișoara nu se simte prea bine, Costescu e istorie, jucătorii la fel, bani ioc...

    cu 5 ani în urmă (03.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!