Stiri

Liverpool i-a adus o avere uriașă lui LeBron James

Eduard Popa

Eduard Popa
03.05.2018

lebron james liverpool

LeBron James e pe val, atât în NBA cât și în afaceri. „Regele” și-a purtat Cleveland Cavaliers în semifinalele Conferinței de Est, unde Cavs deja au câștigat în deplasare primul meci cu Toronto Raptors, primul seed din Conferință. Acum, James poate încasa o groază de bani și după ce echipa la care este acționar minoritar, Liverpool FC, s-a calificat în finala Champions League. 

Totul după ce în 2011 LeBron James a cumpărat 2% din acțiunile celor de la Liverpool, la 6 luni după ce clubul a trecut de la miliardarii Tom Hicks și George Gillett, la un fond de investiții din care făcea parte la acea oră și superstarul NBA. Fondul de investiții ar fi cumpărat atunci clubul cu 477 de milioane de dolari. Acționarul majoritar al fondului de investiții, John Henry, patronul echipei de baseball Boston Red Sox, i-a oferit acțiunile lui LeBron la schimbul a 6,5 milioane de dolari.

Potrivit celor de la ESPN, care citează surse Forbes, Liverpool era evaluat, în 2009, la 954 de milioane de dolari. Clubul englez valorează acum peste 1,6 miliarde, după ce echipa antrenată de pe banca tehnică de Jurgen Klopp a ajuns în finala Ligii Campionilor. Astfel, după această creștere uriașă a lui Liverpool, acțiunile lui LeBron James valorează peste 30 de milioane de euro, de 5 ori mai mult decât a plătit pentru ele.

Succesul în afaceri nu este străin de cel poreclit „The King” („Regele”) de fanii baschetului mondial. El a mai investit 1 milion de dolari în căștile Beats ale rapperului Dr. Dre, iar după ce Dre a vândut proiectul la Apple, LeBron a strâns 30 de milioane de dolari. Apoi, el a investit 1 milion de dolari într-un lanț de pizzerii care a ajuns la 45 de milioane de dolari.

Liverpool va juca împotriva celor de la Real Madrid în finala UEFA Champions League din acest sezon. Partida se joacă pe 26 mai la Kiev.

În schimb, LeBron James și Cleveland Cavaliers va juca meciul 2 al semifinalei cu Toronto Raptors în această seară, în Canada. 

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    da, mega uriasa
    avand in vdr ca e vb de un profit teoretic de 25 mil dolari timp in care el castiga 33 milioane numa din contractul cu Cavs, ca sa nu mai vb de drepturi de publicitate si altele.
    Oricum nu si va scoate banii aia de acolo, adica nu si va vinde actiunile decat poate la pensie :))

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    + TB
    ca tot va faceti branding cu cat de bine va citati sursele: ia uite ce stire apare pe digisport.ro ieri, 3.05.2018 ora 11.38 si la voi in aceeasi zi la 18.58.

    https://www.digisport.ro/baschet/calificarea-lui-liverpool-in-finala-ucl-i-a-adus-lui-lebron-james-o-suma-impresionanta-439303

    Cum stati cu citarea surselor? Sa nu-mi veniti cu BSul ca v-ati uitat voi direct pe EPSN ca nu inghit galusca.

    cu 5 ani în urmă (04.05.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Stai liniștit că eu am văzut știrea acum câteva zile în feed-ul NBA buzz... Toată lumea fură (se inspira) cu o frenezie demnă de o cauză bună.

      cu 5 ani în urmă (04.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      imi imaginez
      da macar n-o mai arde pe etica profesionala. daca pana si digisport a facut captura din tweetul EPSN, putea si TB sa precizeze una dintre surse: NBA, ESPN, Digi.
      O ardem in multe feluri dar la implementare facem o "romaneasca".

      cu 5 ani în urmă (04.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!