Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Liviu Alexa: "Am fost alungat mișelește de la "U" Cluj. Anul viitor "U" nu se va bate pentru aur, ci pentru ultimele locuri"

Eduard Popa

Eduard Popa
19.06.2018

Universitatea Cluj-Napoca a câștigat "argintul" în stagiunea 2016/2017

O nouă decizie șoc în baschetul românesc după plecarea lui Ionuț Georgescu de la Steaua CSM București. Universitatea Cluj-Napoca și-a schimbat inopinat conducerea secției de baschet feminin, deși aceasta era performera clubului universitar și număra peste 50 de sponsori privați. 

Conform unui anunț publicat de site-ul oficial u-cluj.ro, Dragan Petricevic a fost înlocuit cu Carmin Popa pe banca tehnică, iar în locul lui Liviu Alexa s-a ajuns la o înțelegere cu Cristian Chișiu, managerul Napoca Baschet School, club de juniori deținut de Florin Boț.

La scurt timp a sosit replica acidă a fostului președinte al secției, Liviu Alexa. Acesta susține că a fost alungat mișelește de la club, alături de Dragan Petricevic, de către Ovidiu Vasu "după 3 ani de muncă pentru culorile U, după 3 ani în care am adus 1.000.000 de euro la secția de baschet feminin și am reușit cea mai notabilă performanță din ultimii 10 ani din baschetul feminin clujean".

Alexa susține că Ovidiu Vasu nu l-a anunțat în niciun moment de intenția sa, iar până în acest moment clubul a ajuns la înțelegeri cu mai multe sportive pentru sezonul 2018/2019. "Vasu nici macar nu ne-a anuntat ca are de gand sa numeasca alt management sau alt antrenor, batandu-si joc de noi si de jucatoarele deja contractate, ca sa nu mai zic de agentii in fata carora reparasem mizeriile lui Vasu."

Fostul președinte adaugă că decizia a fost luată fără consultarea Consiliului de Administrație al Universității Cluj-Napoca "De ce miseleste? Fiindca Ovidiu Vasu a luat decizia sa ii alunge pe Liviu Alexa si Dragan Petricevic FARA sa consulte si Consiliul de Administratie care, incepand de azi, din punctul meu de vedere este inutil, iar membrii lui ar trebui sa isi dea demisia de onoare. Vasu ii considera niste marionete, iar pe el se vede papusar."

Alexa a anunțat că niciunul dintre cei 53 de sponsori nu va continua în sezonul 2018/2019 cu Universitatea Cluj-Napoca și a ținut să transmită un mesaj public prin care a sfătuit jucătoarele să nu vină la U Cluj "Nici astazi baschetbalistele noastre NU au primit indemnizatiile de anul trecut, iar aceasta bataie de joc la adresa fetelor si la adresa lui Petricevic ma face sa dau acest mesaj in public pentru toti impresarii si pentru toate sportivele cu care Vasu va vorbi de azi inainte, indiferent de sport: NU MAI VENITI LA U CLUJ cata vreme Vasu e la conducere, o sa isi bata joc de voi si nu va va plati, cum nu le-a platit nici pana azi premiile muncite de fetele noastre ce au luat medalia de argint pentru U."

În final, Alexa și-a exprimat dezamăgirea că nu se va putea lupta la titlu, în anul în care U Cluj împlinește 100 de ani de existență "Pentru mine e trist faptul ca nu mai pot sa ma bat sa iau titlul in anul in care U implineste 100 de ani. Adio celor care iubesc cu Inima acest Simbol, voua va transmit: U este in cel mai mare pericol cu Vasu la timona. Vasu este Terminatorul Universitatii. Avem si prima dovada: l-a inlocuit pe Dragan Petricevic cu un antrenor de baschet de liceu, m-a alungat pe mine si pe cei 53 de sponsori care dau 3 de ani bani la U pentru un angajat al ITM care isi foloseste pozitia sa forteze societatile comerciale sa dea bani.Imi iau adio cu inima stransa de la toti cei care iubesc U Cluj, sper sa inteleaga ca am fost alungat, nu ca am parasit U Cluj. 

Am vorbit cu toti cei 53 de sponsori: niciunul nu mai ramane in proiect, ei au spus asta si mi-au transmis fiecare acelasi lucru - "noi am venit pentru tine in acest proiect, plecam cu tine in alte proiecte". Anul viitor, U Cluj se va bate nu pentru aur, ci pentru ultimele locuri. Pacat, mare pacat.

Multumesc Dragan Petricevic, multumesc Meda, multumesc Mircea Nutescu, multumesc Tudor Dumitrescu, multumesc Attila Nagy, multumesc fetelor!" - a conchis Liviu Alexa.

Rămâne de văzut ce va urma pentru Universitatea Cluj-Napoca, echipă care în momentul de față are contractate zece jucătoare, dintre care două de origine americană și două europene și șase sportive autohtone, respectiv doi tehnicieni pentru stagiunea 2018/2019.

Întrega declarație a lui Liviu Alexa poate fi accesat mai jos:

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    personal
    nu mi place persoanjul Liviu Alexa, e mult prea vulgar pt gusturile mele. Insa rezultatele sunt rezultate. Bine intr-o liga (LNBF) penibila, adica de calitate foarte scazuta. In orice caz, anii dinainte sa se implice el, nici macar aceste rezultate nu au fost. Sa vedem ce va fi dupa ce va pleca el. Daca se continua finantarea si performanta atunci sunt vorbe in zadar. Daca U baschet feminin iarasi cade in mediocritate atunci putem sa ne intrebam ce cauta Vasu si ce rol are acel CA. Doar un titlu in plus pt niste bosorogi?

    cu 5 ani în urmă (19.06.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea :

    Vasu
    Cine este seful lui Vasu? Ca doar Vasu asta nu-i Dumnezeu.

    cu 5 ani în urmă (20.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Știi ce-i nasol? Au pus un pierzător patentat in locul lui Dragan. Cine cunoaște istoria ultimelor campionate de junioare știe ca a pierdut pe linie. In special la generațiile 97-98 si 99-00! Clar, va fi jos anul ăsta Cluj!

    cu 5 ani în urmă (21.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Schimbarea este binevenita...ce au facut in cei 3 ani: o singura finala pe care au pierdut cu Sepsi SIC.Petricevic este depasit de asteptarile clujenilor!

    cu 5 ani în urmă (28.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!