Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Locul 7 câștigă pe terenul locului 2 în play-off pentru prima dată în ultimul deceniu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.03.2018

Victoria obținută de SCM Timișoara la Satu Mare este prima a unei echipe de pe locul 7 pe terenul celei de pe locul secund în ultimul deceniu. Bănățencele conduc cu 1-0 la general după surpriza din primul meci, în care au câștigat cu doar două straniere în teren.

Din sezonul 2007-2008 până acum nu a mai fost nici un meci câștigat de o echipă de pe locul 7 în fața celei de pe locul 2 în play-off. De altfel, în majoritatea cazurilor au fost calificări ale formațiilor mai bine clasate în minimum de partide.

În sezonul trecut CSM Satu Mare (locul 6) obținea o victorie în duelul cu locul 3, dar nu reușea calificarea mai departe. Sătmărencele au reușit să elimine locul 3 în primul tur, după ce au plecat de pe 6, în sezonul 2011-2012, când s-a revenit la sistemul cu play-off de 8.

În stagiunea precedentă, CSM Satu Mare (locul 6) reușea surpriza în primul meci, când s-a impus pe terenul celor de la Târgoviște (locul 3). Dâmbovițencele aveau să câștige următoarele două partide și să se califice în primele patru. În celelalte trei dueluri din primul tur de play-off au fost victorii în 2 meciuri pentru favorite, echipele care au fost în primele patru în sezonul regulat.

Între 2013 și 2016 au fost trei sezoane în care primul tur de play-off s-a încheiat în minimum de partide, cu formațiile mai bine clasate avansând.

În sezonul 2012-2013 a fost din nou o victorie a echipei de pe locul 6 (CSBT Alexandria) în disputa cu cea de pe locul 3 (CSM Satu Mare). Teleormănencele au câștigat meciul doi al seriei, acasă, dar sătmărencele au profitat de avantajul terenului propriu și au avansat cu 2-1 la general.

Stagiunea 2011-2012 este ultima în care o formație mai slab plasată după sezonul regulat a reușit să elimine favorita din primul tur de play-off. CSM Satu Mare începea în acel sezon play-off-ul de pe locul 6 și întâlnea CSU Alba Iulia, locul 3. Au fost două victorii pentru sătmărence, care au ajuns până în finală în acea ediție.

În sezoanele 2009-2010 și 2010-2011 a fost un alt sistem competițional, cu grupe regionale urmate de grupe valorice, iar faza eliminatorie a fost direct cea semifinală. În 2010 ICIM Arad reușea să treacă de LMK Sepsi Sfântu Gheorghe în penultimul act, deși nu a beneficiat de avantajul terenului propriu.

În stagiunea 2008-2009 s-a jucat cu sistemul clasic de play-off. A fost ultima dată când două serii din primul tur de play-off au avut nevoie de meci decisiv. A fost vorba de cele dintre locurile 4-5 (ICIM Arad-CSM Satu Mare) și 3-6 (LMK Sfântu Gheorghe-CET Govora). Sătmărencele au câștigat atunci în decisiv, pe terenul formației mai bine plasate, în timp ce echipa din Sfântu Gheorghe a s-a impus la meciurile de acasă și a trecut mai departe cu 2-1.

Și în sezonul 2007-2008 a fost nevoie de meci decisiv la duelul dintre locurile 3 și 6, cu victoria echipei mai slab clasate înainte de play-off. Sportul Studențesc a scos Rapidul în trei meciuri atunci.

SCM Timișoara mai are nevoie de un succes pentru a duce surpriza până la capăt și a elimina o echipă care avea planuri mari în acest sezon. Desigur, și sătmărencele au încă șanse la calificarea în semifinale, dar nu mai pot face pași greșiți în fața alb-violetelor. Meciul doi al seriei se joacă marți, de la ora 19:30, la Timișoara. Până atunci rămâne surpriza victoriei formației de pe locul 7 în fața celei de pe locul 2, prima în ultimii 10 ani.

Toate rezultatele sunt furnizate din baza noastră de date care poate fi consultată AICI.

*foto: sportulsatmarean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!