Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Louis Darby se retrage. „Sunt 99% sigur de decizia mea”

Paul Olar

Paul Olar
18.05.2015

Energia Târgu Jiu a cucerit medaliile de bronz, după ce a răpus în finala mică a Ligii Naționale pe Steaua CSM EximBank București, scor 84-76.

Disputată la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, confruntarea a reprezentat ultima apariție a lui Louis Darby în calitate de baschetbalist profesionist. Americanul a acordat un interviu site-ului sportingorj.ro, cu ocazia căruia a confirmat zvonurile că pune capăt carierei sportive.

„A fost un happy end pentru că am terminat sezonul cu o victorie. Am realizat lucruri mărețe în EuroChallange și în România. Am trecut peste accidentările unor jucători, absența altora, iar până la urmă a fost un sezon excelent. În momentul de față, sunt 99% sigur de decizia mea. Vreau să câștig campionatul, însă sunt momente când trebuie să te oprești. Sper ca băieții care vor rămâne aici să fie campioni, o să am respect pentru antrenorii și pentru jucătorii care știu să-și facă treaba pentru a câștiga un campionat”.

În lipsa baschetului, Darby plănuiește să intre în afaceri și nu exclude o revenire la Târgu Jiu.

„Încerc să deschid ceva în Statele Unite, iar dacă lucrurile nu vor decurge așa cum trebuie, cu siguranță voi veni și ca antrenor la Energia”, a precizat Louis, conform sursei amintite.

Originar din Northridge, California, Darby a împlinit 31 de ani pe 25 ianuarie. El a absolvit Colegiul Long Beach State și a îmbrăcat maieul grupărilor BCM U Pitești, Keravnos (Cipru), Al Wahda (Siria), respectiv Carlsbad (SUA).

*Foto: fibaeurope.com

4 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    nasol
    Chiar imi pare rau! Imi placea mult de Darby!

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Darby
    Mare pacat... Mi-a placut mereu si a fost un idol pentru mine :(

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    .
    A fost unul din cei mai valorosi si mai spectaculosi baschetbalisti care au activat in campionatul nostru (speram totusi ca se razgandeste). Multumim Darby!

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Darby
    Jucator de referinta in LNBM. Omul care a facut o adevarata emulatie in randul copiilor, cel putin la noi. Omul care a adus lumea la sala. Un sportiv aparte, cu un caracter deosebit. Multumim Louis...multi inca mai spera in acel 1%...

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!