Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lucas Tohătan, în fața unei noi prestații notabile în finala LNBM

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
03.06.2019

Lucas Tohătan, în fața unei noi prestații notabile în finala LNBM

lucas

Duminică, 2 iunie, BC CSU Sibiu s-a deplasat pe terenul celor de la CSM CSU Oradea în meciul 3 al finalei LNBM, ediția 2018-2019.Cu scorul seriei de 2-0 în favoare bihorenilor, elevii lui Dan Fleșeriu au reușit victoria, scor final 64-71, reușind să rămână ”în viață”.

Una din surprizele extrem de plăcute ale acestui duel final a fost Lucas Tohătan.După un meci inaugural încheiat cu 11 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, o minge câștigată și un indice de eficiență de 11, Lucas se află la a doua prestație notabilă în cadrul acestei serii.

După cele 22:53 de minute petrecute pe parchet, jucătorul în vârstă de doar 20 de ani a încheiat partida cu procentaje 83% la aruncările de 2 puncte(5/6), 50% la linia de libere(1/2) și 0/2 de la mare distanță, pentru un total de 11 puncte, fiind al treilea marcator al echipei după bine-cunoscutul duo american format din Kevin Hardy și Randal Falker.Pe lângă acestea, Lucas și-a mai trecut în cont o recuperare și o pasă decisivă, pentru un indice al eficienței de 9.

Pe lângă cifrele statistice, un aspect foarte important este momentul în care jucătorul naționalei a reușit să înscrie.Din cele 9 puncte, 7 au fost marcate în secvența finală, în momentele în care elevii lui Cristian Achim erau foarte aproape de o revenire pe tabelă.În fazele consecutive, în care Kris Richard și Giordan Watson au aprins publicul din Arena Antonio Alexe cu două aruncări spectaculoase de la mare distanță, pe buzzer-beater, Lucas a reușit să înscrie de fiecare dată, păstrând avantajul sibienilor.De asemenea, imediat după, în urma aceleiași reușite bifate de Marc Carter, cu mai puțin de 2 minute înainte de fluierul final și scorul de 64-68, jucătorul naționalei a repetat aceeași performanță, fiind ultimul marcator din acțiune al partidei, ca mai apoi, să profite de un fault al lui Kris Richard și să stabilească scorul final la linia de libere.

Astfel, după cele 3 meciuri disputate în această serie, Lucas Tohătan are medii de 10.3 puncte, 2.7 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce în acest sezon competițional a înregistrat medii de 6.2 puncte, o recuperare și 1.4 pase decisive pe meci.

Meciul patru va avea loc marți, 4 iunie, începând cu orele 19:00, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

 

*SURSA foto: Valentin Todea

2 comentarii la aceasta stire:
  • HannyKarana :

    Tot mai interesant
    Dacă o sa reușească si faza defensivă la fel de bine o sa fie un jucător foarte bun. Inca are anumite probleme la poziționarea în apărare. In primele 2 meciuri l-a scapat de multe ori pe Watson. Potențial are totul tine numa de seriozitate si de muncă.

    cu 4 ani în urmă (03.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    din cunostintele mele
    in fata unei noi prestatii se refera la o actiune viitoare, adica are sanse sa aiba o noua prestatie buna, ori articolul vorbeste despre o prestatie deja finalizata.

    cu 4 ani în urmă (03.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!