Stiri Vulturi

Lucas Tohătan: “Mă aștept să fie un meci greu din care voi avea multe de învățat”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
20.02.2019

lucastohatan

Joi, 21 februarie, începând cu orele 18:00, va avea loc mult-așteptata confruntare dintre România și Macedonia, în cadrul fazei a 2-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. După ce în ultima perioadă loturile naționalei au performat cu prioritate în nordul țării, baschetul românesc se întoarce în sud, mai exact în Sala Olimpia din Ploieșți.

Cu doar o zi rămasă până la duelul internațional, Lucas Tohătan, unul din componenții lotului de 12 jucători stabilit de Tudor Costescu, a prefațat confruntarea pentru site-ul nostru.

În primul rând, felicitări pentru această convocare! Care a fost reacția ta la aflarea veștii și cât de mult te-ai mai așteptat la asta, după anunțul inițial?

Tot timpul voi fi bucuros să joc pentru țara mea, nu contează conjunctura în care am fost convocat.

Până acum în acest sezon atât tu, cât și alți colegi de generație, ați avansat foarte mult în jocul arătat, în cazul tău, în tricoul celor de la CSU Sibiu. Cât de mult te-a ajutat colectivul, fanii, atmosfera?

Sunt convins că fanii și atmosfera de la Sibiu ajută enorm jucătorii, atât pe mine cât și pe colegii mei. Ca și colectiv suntem unul chiar foarte unit, ne ajutăm între noi și ne ridicăm unul pe altul pentru a evolua cât mai mult.

Este cineva anume dintre coechipieri care te-a ajutat mai mult individual, te-a sfătuit și ți-a dat încrederea pe care o arăți acum în teren?

Sincer să fiu, toți m-au încurajat și mi-au dat sfaturi într-un anumit moment al antrenamentului sau al jocului, chiar mi-ar fi greu să aleg un jucător anume.

Revenind la lotul naționalei, cum vezi acest colectiv? Cum au decurs antrenamentele în aceste zile?

Colectivul de la lotul național este unul tânăr, în care fiecare dorește să demonstreze ceva și să devină mai bun, la antrenamente a fost multă energie și toți am tras tare pentru a avea un meci cât mai bun atât mâine, cât și dumincă.

Care sunt așteptările tale de la acest meci și ce părere ai despre adversar?

Adversarul fără doar și poate este unul puternic și cu experiență, mă aștept să fie un meci greu din care voi avea multe de învățat, iar ca în oricare alt meci de al meu, voi da tot ce am mai bun.

În ultimul rând, un mesaj înainte de meci pentru fanii baschetului românesc?

Să vină în număr cât mai mare ! HAI ROMÂNIA !

Partida dintre România și Macedonia se va juca de la ora 18:00, în sala Olimpia din Ploieșți. De asemenea, FRB a anunțat că aceasta va fi transmisă live pe pagina de facebook a naționalei de baschet masculine, dar și pe Digi Sport 3.

*SURSA foto: Adrian Bugariu

                    Fiba EuroBasket

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!