Stiri Juniori U17 Masculin

Lucian Pretorian: "Afirmațiile lui Dragos Pătraru sunt neadevărate și în același timp calomnioase"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.02.2018

Foto: Gazeta de Sud

Dragos Pătraru, realizatorul unei cunoscute emisiuni TV, a publicat pe blog-ul personal un material prin care sublinia o serie de evenimente negative petrecute la un turneu amical destinat categoriei mini și baby baschet. Cu titlul "Îngeri cu aripi frânte", Pătraru i-a criticat în mod vehement pe antrenorii formației Îngerii Băniei, fostul manager al SCM U Craiova, Lucian Pretorian și logodnica sa, Irina Borș, fostă jucătoare de baschet feminin.

Evenimentele semnalate de Pătraru au fost preluate de site-ul nostru prin intermediul unui articol publicat în urmă cu puține momente. Site-ul nostru a fost contactat de către unul dintre antrenori, Lucian Pretorian, care a solicitat un drept la replică pentru a nega acuzațiile venite din partea lui Pătraru. 

Afirmațiile domnului Pătraru sunt neadevărate și în același timp calomnioase. Nici eu, nici logodnica mea nu ne-am lovit jucătorii. Nu suntem adepții acestui tratament, dimpotrivă. Micutii nostri nu au fost niciodata abuzati sub nici o forma, iar cei care pot infirma sau confirma acest aspect sunt pe de-o parte copiii. De asemenea, eram cu 11 părinți după noi vă dați seama că dacă se întâmpla așa ceva eram trași la răspundere de către părinții prezenți. Domnul Pătraru spune că există o înregistrare. Îl rog să o publice, să dovedească, pentru că afirmațiile sale sunt neadevărate.

Eu înțeleg ca supararea domnului Pătraru vine de la faptul ca mi-am permis sa ii reprosez la final antrenoarei clubului Ploiesti Basketball lipsa crasa de fair-play, dar tot la fel de bine stiu ca acest lucru i se pare cu atat mai jignitor, cu cat vine din partea unor oameni care nu fac parte din cercul dânsului elitist.

Legat de ultimul atac din meci al adversarilor noștri, acesta a durat peste un minut. Da, am acuzat-o pe antrenoarea Elena Stan de la Ploiești de lipsă de fair play, dar nu i-am spus că "mă piș pe copii ei" astfel cum a relatat Pătraru. Ce vină au acei copii? Cum as putea eu să mă leg de copiii ei, să le spun așa ceva? Este incredibil până unde s-a ajuns.

Dramatismul cu care descrie domnul Pătraru aceste evenimentele este demn de scenariu pentru un film horror, dar sa nu uităm niciodata ca dincolo de faptul ca dânsul este unul din cei mai respectati oameni de presa din Romania, are obligatia morala sa relateze fara patima. Scuzele mele se indreapta catre domnisoara Elena Stan, deoarece reprosurile aduse la final nu au adus nimic bun, ci doar au amplificat stare de nervozitate inutila la acest nivel.

Irina este gravidă în luna a 4-a. După articolul publicat de Pătraru cu greu s-a oprit din plâns. Acum după ce s-a oprit a apărut un nou articol. Vă dați seama cât de mult ne afectează aceste afirmații neadevărate? Domnul Pătraru ar trebui să realizeze aceste lucruri înainte să susțină astfel de afirmații.

8 comentarii la aceasta stire:
  • Un oltean patimas :

    mandru ca sunt oltean
    Nimic nu e mai usor decat sa arunci cu cuvintele .. fie ele si neadevarate... asta a facut "d-nul" Patraru in articolul sau .. si asta si cel de anul trecut copie la indigo, doar ca fata de alt antrenor
    Frustari multe ...
    Important e modul in care sunteti acceptati de parinti, dar mai ales de copii. Ochii lor va transmit tot ceea ce trebuie sa stiti. Si stiti!
    In acelasi timp, pot spune ca probabil am inceput sa deranjam in baschetul juvenil... noi OLTENII ... s-a vazut de asta vara de la Campionatul National de la Mangalia ca nu suntem vazuti cu ochi buni de federatie si nu numai. Acum in campionatele de juniori se vad arbitrajele .. la toti .. fie fete sau baieti ... U12, 13, 14 sau 16.
    Asta e .. e dureros , sunt convins ... dar stiti cum se spune orice publicitate, mai ales cea negativa, are intotdeauna un efect pozitiv.
    Ma repet spunand ca sunt convins ca este sau un articol tendentios al unui parinte frustrat..... sau unul facut "la comanda" intentionat denigrator ... cine vrea si poate, va intelege ce vreau sa spun.
    Bafta tuturor echipelor oltenesti in turneele semifinale !!!
    Mandru ca sunt oltean!!!!!

    cu 6 ani în urmă (17.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Georgica :

    Indignare
    Sunt parintele unuia dintre Ingerii Baniei. Baiatul meu a jucat in acel meci iar eu am fost in sala. Domnul Patraru are dreptate: antrenorii nostri sunt temperamentali. Cateodata vorbesc mai tare. "Urla", ca sa il citez pe parintele - jurnalist de la Ploiesti. Aici insa se opreste dreptatea domnului Patraru. Nu am vazut niciun copil palmuit si nu am vazut violenta.
    Am vazut, in schimb, in cei cativa ani de cand copilul meu practica acest sport, ca a invatat multe lucruri bune si ca ii place. Si asta se datoreaza, intr-un procent "oarecare", si antrenorilor, carora eu le multumesc pentru ce fac zi de zi pentru el.
    Felicitari echipei din Ploiesti pentru victoria din acel meci. Felicitari si echipei din spatele emisiunii "Starea natiei", impecabil documentata in comparatie cu cele scrise de domnul Patraru de unul singur. Pentru ca, pana nu aduce dovezi, eu cred ca ori a fost rau intentionat, ori surprinzator de indolent in documentare.

    cu 6 ani în urmă (17.02.2018) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    cine se scuza se acuza...
    Sunt iubitor de baschet si merg aproape la toate meciurile de baschet din orasul meu, in ultimul timp mai mult de copii. Consider, fara sa cunosc detalii privind meciul respectiv, ca Dragos Patraru are dreptate, macar prin a trage un semnal de alarma. Exista multa violenta la acest nivel, mai ales verbala, dar uneori si fizica. De multe ori am fost atat de indignat incat imi venea sa intru in teren sa iau atitudine fata de antrenori, mai ales cei oaspeti, fiindca gazdele nu-si "permit" sa fie prea agresivi in fata parintilor. Chiar saptamana trecuta, la un turneu de U16, am vazut un copil (nu scriu echipa), care nu a fost agresat, dar parca incerca sa stea la distanta fata de antrenorul sau de frica sa nu primeasca vreo palma. Poate ca nu era asa, dar bietul copil parea efectiv speriat. N-ar fi rau ca parintii sa fie mai atenti si sa ia atitudine. Nu sa intervina in procesul de pregatire, asa cum multi fac, dar sa nu permita agresiunile de niciun fel. Vremea educatiei prin bataie a trecut, iar o astfel de educatie creeaza monstri. Baschetul european este plin de antrenori colerici carora li se permite, sub acoperirea unor rezultate, sa fie mai mult decat mitocani. Acesta este si unul din motivele pentru care in ultimul timp ma uit mai mult la meciurile din NBA si mai putin la Euroliga.

    cu 6 ani în urmă (17.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mocasin :

    Adevar sau provocare?
    Din nefericire d-nul Patraru are dreptate, copiii de la ingerii Baniei primesc tratamente care nu rezoneaza cu fair play-ul despre care pomeneste d-nul antrenor. Felicitari Dragos patraru pentru implicare, era cazul ca cineva credibil si cu imagine sa ridice aceasta problema. Sunt curios care va fi reactia FRB!

    cu 6 ani în urmă (19.02.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Constantin Mircea :

    Patraru s-a apucat de baschet
    Cum a ajuns Patraru sa scrie articole de baschet?
    Anul trecut eu eram cel violent, Acum alt adverasar al clubului pe care il promoveaza.
    Curios e ca parerea unui afon in baschet, respectiv Dragos Patraru, si pe deasupra influentat emotional de calitatea de parinte, apare ca fiind realitate pe unul dintre site-urile de profil. Daca am ajuns sa ne faca Patraru regulamentul si la baschet, stam bine. Da asa-i romanul. Stiam ca toata lumea se pricepe la fotbal. Acum vad ca se pricep toti si la baschet. Cat despre abuzurile verbale sau fizice, acestea au loc la antrenamente, de multe ori cu acceptul parintilor. Pe vremea cand "slefuiam" copii chiar tatal unui baiat a venit si mi-a spus ca ma port prea frumos cu ei si ca cel putin copilului lui sa-i mai trag cate-o scaltoalca. Am refuzat desigur. Insa si eu sunt agresiv din punctul de vedere al baschetbalistului Patraru. Astia chiar se cred dumnezei... Pardon...

    cu 6 ani în urmă (19.02.2018)
    • YMCA alin67:

      nu induceti in eroare...
      Ceea ce semnaleaza Patraru nu are legatura cu regulamentele, nici macar cu jocul de baschet, ci cu educatia din Romania. Din pacate, deficientele sunt majore in toate domeniile, violenta facandu-si aparitia de multe, chiar foarte multe ori. Altfel, nu incercati sa sugerati ca doar antrenorii se pricep la baschet, iar ceilalti sunt complet necunoscatori ai fenomenului si n-au dreptul sa-si spuna parerile. Spor la treaba si la "slefuirea" tinerilor, iar cand mai vine un parinte sa va ceara "cate-o scatoalca" pentru fiul sau, ar fi bine sa i-o dati chiar lui.

      cu 6 ani în urmă (19.02.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Constantin Mircea:

      dreptul la parere e universal
      de la a iti expune parerea la a fi publicata pe un site in domeniu, e mare distanta. ce observ ca nu se observa: abuz fata de copii si tineri se inatmpla la tot pasul, si la scoala, si in tot ce fac. inclusiv refuzul e a da copilului o pauza sa bea apa, este abuz fizic. si totusi, ma mir cum un anumit domn realizator de show la televiziune si ce recunoaste singur ca se implica in strangerea de fonsuri pentru gruparea sportiva in care fiul sau face sport de masa are cuvintele de atac pentru toata lumea, si lumea-i este recunscatoare chiar daca este evident ca in conostinte de educatie nu depaseste cunostintele de parinte si in cunostinte de baschet nu depaseste cunostinteele unui parinte al unui sportiv de minibaschet. Vitriolul aruncat de acest domn este tot un abuz, ce nu face bine sa fie promovat.

      cu 6 ani în urmă (19.02.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca fritisor :

    Nu iese fum fara foc
    Tin sa dau dreptate domnului care a reclamat violenta antrenoarei de la Ingerii Baniei. Acum 2 ani la Campionatul National de Babybaschet de la Mangalia am avut "sansa" sa asist la un meci al acestei echipe :INGERII BANIEI. Vreau sa va spun ca acolo am vazut-o pe acesta asazisa modelatoare de sportivi cum a agresat verbal si fizic nu unul ci doi din proprii ei elevi. Poate ve-ti spune ca asa se calesc acei copii dar as fi vrut sa vedeti spaima (sa nu zic mai mult) din privirea acelor copii de 9 ani. Pai daca la un meci cu public doamna a facut crize demne de un control de specialitate imi e si frica sa ma gandesc ce se intampla la antrenamente. Dupa un an la acelasi Campionat de la Mangalia am fost curios sa o vad din nou pe "doamna antrenor" si m-am dus la un alt meci al Ingerilor Baniei. Acelasi comportament de "mahala": urlete, imbranceli(sa fiu gentil) inclusiv terorizarea arbitrilor. Nu ma mira asadar ca doamna antrenor isi continua stilul personal de dezvoltare psihica si sportiva a copiilor.
    Eu as introduce un paragraf in regulament ca echipele acestor asazisi antrenori sa fie descalificate pentru ca nu e normal ca un copil de 8-9-.. 12 ani sa fie tratat in acest mod. In momentul in care ar fi descalificata echipa sa-i vad pe parintii acelor copii care au platit pentru ca ei sa poata juca la o competitie nationala daca mai iau apararea acestei doamne antrenor in conditiile in care ar fi doar spectatori nu si actori ai spectacolului sportiv.

    cu 6 ani în urmă (27.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!