Stiri

Luis Scola va fi portdrapelul Argentinei la Jocurile Olimpice

Paul Olar

Paul Olar
28.04.2016

Luis Scola va fi portdrapelul Argentinei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpie de la Rio de Janeiro. Gloriosul eveniment va avea loc în data de 5 august, pe Stadionul Maracana.

În vârstă de 35 de ani, Scola a avut parte până acum de o carieră fabuloasă pe plan internațional. Baschetbalistul a câștigat alături de naționala Argentinei medaliile de aur la Olimpiada din 2004 de la Atena. La urmatoarea ediție, reprezentativa de la Buenos Aires, cu Scola pe teren, a obținut bronzul.

De asemenea, Luis a ieșit de două ori campion al FIBA Americas Championship, în 2001, respectiv 2011. Participările la acest turneu sunt completate de alte trei medalii de argint și tot atâtea de bronz.

La nivel de club, jucătorul a pus mâna pe titlul de campion al Spaniei în 2002, respectiv pe alte trei Cupe ale Spaniei și trei Cupe ale Regelui. Scola a evoluat de-a lungul carierei la Ferro Carril Oeste (Argentina) Tau Ceramica (Spania), Houston Rockets, Phoenix Suns și Indiana Pacers.

De-a lungul timpului, baschetbaliști precum Dirk Nowitzki sau Yao Ming au mai purtat drapelul țării lor la Jocurile Olimpice.

*Foto: Christian Petersen/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!