Stiri

Luka Doncic a câștigat titlul de cel mai bun debutant în ultimul sezon din NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
25.06.2019

luke doncic debutantul anului

Slovenul Luka Doncic a câștigat trofeul de cel mai debutant al ultimului sezon din NBA. Luka a avut parte de o stagiune excelentă la Dallas Mavericks cu care a reușit să umbrească prestațiile colegilor săi de generație, Trae Young (Atlanta Hawks) și Deandre Ayton (Phoenix Suns).

Din cei 100 de specialiști care au votat pentru această dinstincție, 98 i-au acordat primul loc lui Luka Doncic și doar doi lui Trae Young.

Legătura dintre Doncic și Young va dăinui tot restul carierei celor doi, după ce europeanul a fost draftat de Atlanta Hawks și trimis la Dallas Mavericks, la schimb pentru Young. Cei doi au avut statistici foarte bune în acest sezon.

Astfel, Doncic a strâns 21,2 puncte, 7,8 recuperări și 6 pase decisive în 72 de partide, în timp ce Trae Young a strâns 19,1 puncte, 8,1 pase decisive și 3,7 recuperări. Nici prima opțiune din acest draft, Deandre Ayton, nu a avut un sezon de lepădat, cu 16,3 puncte și 10,3 recuperări pe întâlnire.

Rămâne de văzut ce ne vor rezerva cei trei baschetbaliști pe viitor. Ce-i drept, aceștia au potențialul de a pune bazele unui draft class extrem de bun.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate