Stiri

Luka Doncic a debutat oficial în NBA (video)

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
18.10.2018

luka doncic debut nba

În cursul serii de miercuri, 17 octombrie, a avut loc a două “tură” de meciuri din mult așteptatul debut al NBA. După ce în seara de marți am asistat la revenirile mult așteptate ale lui Kyrie Irving și Gordon Hayward pentru Boston Celtics și deja cunoscutul duel între tinerii Ben Simmons și Jayson Tatum, dar și prima victorie a echipei ce pare de neoprit și în acest sezon, Golden State Warriors, una dintre poveștile interesante ale serii de miercuri a fost cu siguranță asupra debutului lui Luka Doncic în conferința de vest.

Dallas Mavericks a fost învinsă la o diferență de 21 de puncte, scor 100-121. Superstarul sloven, venit în această vară după un an de vis alături de Real Madrid, a bifat debutul pentru formația condusă de Rick Carlisle.

Luka a fost prezent în teren timp de 32 de minute, având cifre de 0/5 la aruncările de la mare distanță, 5/16 la aruncările de 2 puncte și 0/2 la linia de libere, pentru un total de 10 puncte înscrise. La acestea a adăugat 8 recuperări (2 ofensive, 6 defensive) și 4 pase decisive. El a avut, însă și 4 mingi pierdute și 3 greșeli personale.

Doncic a pierdut astfel duelul cu DeAndre Ayton, cel care a fost ales cu prima opțiune în draft. Pivotul cu origini caraibiene a strâns 18 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive. Cel mai bun marcator a fost însă superstarul Devin Booker, care a marcat 35 de puncta, cu 7 pase decisive, în timp ce Trevor Ariza a strâns 21 de puncta, 8 recuperări și 7 pase decisive.

Un lucru foarte interesant despre această partidă este că Luka Doncic l-a avut adversar pe Igor Kokoškov, aflat pentru prima oară în poziția de antrenor principal al celor de la Phoenix Suns, care a devenit primul antrenor născut și crescut în afară Americii de Nord din istoria. Kokoskov a fost antrenorul care a câștigat EuroBasket 2017 alături de echipa națională a Sloveniei și, drept urmare, și de Luka Doncic.

Astfel, acesta a avut câteva vorbe de spus despre fostul sau elev:

“Sunt foarte fericit pentru Luka. Ne-am înțeles foarte bine când am lucrat împreună, deci când vine vorba despre el, mereu mă emoționez, pentru că am trăit clipe minunate după acele reușite. Nu am avut niciodată vreo îndoială că este făcut pentru NBA, că va avea o carieră extraordinară. Îi doresc tot ce e mai bun."

Întrebat ce îl face special pe Luka, Kokoskov a răspuns:

“Fizicul său și abilitățile de a pasa. Cred că aceasta este cea mai grea parte din a învăța pe cineva baschet. Nu neapărat tehnica de a pasă, ci momentul în care trebuia să o faci în timpul meciului. E nevoie de o înțelegere foarte bună a jocului și a așezării în teren. În asta constă un IQ al baschetului. Este un jucător foarte inteligent, poate citi situațiile foarte bine, nu e deloc egoist și știe să își pună coechipierii în valoare. La vârsta lui, arată un joc extreme de matur.”

Rezumatul meciului:

“The Mavs” urmează să întâlnească în etapa următoare Minnesota Timberwolves.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!