Stiri

Luka Doncic a fost votat MVP-ul Euroligii

Eduard Popa

Eduard Popa
20.05.2018

luka doncic mvp euroliga

Slovenul Luka Doncic, care a împlinit vârsta de 19 ani abia în luna februarie a acestui an, a primit sâmbătă seara trofeul de MVP al Euroligii pentru sezonul 2017-2018, după ce a condus Real Madrid, în ciuda tuturor accidentărilor suferite pe parcursul actualei stagiuni, până în finala competiţiei, care se va juca astăzi împotriva celor de la Fenerbahce.

În absenţa lui Sergio Llull, fostul MVP al Euroligii care a absentat 8 luni din cauza unei accidentări, Doncic a devenit liderul lui Real Madrid cu medii statistici de 16,1 puncte, 4,3 pase decisive, 4,9 recuperări şi 1,1 intercepţii. Luka a avut un procentaj de 57,4% de la 2 puncte, 33,1% de la 3 puncte şi 81,7% la libere. El a fost MVP-ul lunii octombrie şi a fost cel mai eficient jucător al competiţiei.

Cea mai bună performanţă a venit într-un meci cu Olympiakos Pireu, în care Doncic a înscris 33 de puncta, cu 7 pase decisive şi 6 recuperări. De asemenea, contra lui Fenerbahce, slovenul a fost aproape de un triple double: 20 de puncta, 10 recuperări şi 8 pase decisive.

În actuala stagiune, Doncic a câştigat pentru a doua oară consecutiv titlul de cel mai de perspectivă jucător, dar a fost şi desemnat în prima echipă a competiţiei.

Doncic şi Real Madrid vor juca în această seară cu trofeul pe masa în finala Euroligii, în compania celor de la Fenerbahce Dogus Istanbul. Partida va fi difuzată pe Digi Sport 3, cu începere de la ora 22:45.

*foto: eurohoops.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!