Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lupta dintre Steaua și U-BT Cluj pentru un loc în finala LNBM continuă la București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.05.2018

CSM Steaua EximBank București și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca se întâlnesc mâine în Sala Regimentului de Gardă din București în meciul 3 al seriei din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea este programată vineri, 25 mai, cu începere de la ora 18:00, fiind transmisă în direct de DigiSport 4. 

Primele două meciuri de la Cluj-Napoca au fost adjudecate de clujeni, ambele la 10 puncte diferență. Primul meci din reeditarea finalei de anul trecut a fost câștigat de gazdele alb-negre destul de categoric, având jocul în control aproape pe toată durata celor 40 de minute. În urma unor parțiale de 24-21, 25-18, 14-25 și 26-15, băieții lui Silvășan și-au adjudecat partida cu 89-79. Ulterior, meciul 2 al seriei a fost unul mult mai echilibrat, diferența fiind făcută în ultimele minute, atunci când clujenii au profitat de inexactitățile adversarilor, câștigând cu 85-75. 

Astfel, la fel ca în finala din sezonul precedent, U-BT are 2-0 după partidele jucate pe teren propriu și speră la o victorie cu numărul 3 în minimum de meciuri pentru a-și asigura prezența în finală cât mai repede cu putință. În același timp totuși, Steaua este vicecampioana națională, are onoarea ei, și cu siguranță nu va ceda așa ușor seria. O victorie vineri în fața clujenilor ar trimite seria într-un meci 4 crucial pentru ambele combatante. 

Din 2009 și până în prezent, Steaua și U-BT Cluj s-au duelat de 28 de ori, timp în care clujenii s-au impus de 19 ori, în timp ce bucureștenii s-au impus de 9 ori. În sezonul competițional 2017-2018, roș-albaștri și alb-negri s-au întâlnit de 6 ori, timp în care cei de la Steaua au câștigat 2 meciuri, în timp ce U-BT și-a adjudecat 4 partide. 

Meciul cu numărul 3 al seriei semifinale dintre Steaua și U-BT Cluj va fi arbitrat de o brigadă formată din Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Mate Andras Stretea, în timp ce comisar din partea FRB va fi Marian Oprea. 

În cazul în care steliștii vor câștiga meciul de vineri, seria va înainta spre meciul cu numărul 4, jocul fiind programat duminică, 27 mai, cu începere de la ora 18:00 în direct la DigiSport. Meciul ar fi arbitrat de Alexandru Olaru, Ciprian Stoica, respectiv Ciprian Ciocan, iar comisar Raduly Zoltan. 

Dacă U-BT va obține victoria în meciul 3 sau meciul 4 va avansa în finală unde o va aștepta pe câștigătoarea seriei dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Steaua Cluj
    Dacă nu reușim sa câștigăm primul meci, cred ca în al doilea va fi și mai greu. Nu s-a mai auzit nimic de Zekovic, dacă nu va juca (mă indoiesc) atunci Clujul va avea o viață mai ușoară. Desi recunosc ca sunt subiectiv și superstițios, merg pe un 2-2 și apoi decisiv la Cluj.

    cu 5 ani în urmă (24.05.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    .
    Nu pierdem 3 meciuri la rând :)

    cu 5 ani în urmă (25.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!