Stiri Cupa României Feminin

Mădălin Piperea: „Au fost două meciuri foarte bune pentru aceste copile, care au 16 ani”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.09.2018

CSM Alexandria s-a înființat în această vară și are în lot jucătoare sub 17 ani, majoritatea campioane la U16 în primăvară. Singura senioară este Mihaela Mihai. CSM a trecut cu 113-110 la total de Agronomia București, care a folosit șase jucătoare peste 18 ani. Antrenorul teleormănencelor, Mădălin Piperea, are ca obiectiv progresul tinerelor sale eleve, care vor evolua și în CN U18.

„Au fost două meciuri foarte bune pentru aceste copile, care au 16 ani și una, Cucu Paloma, 15 ani. Mă bucură faptul că aplică ceea ce pregătim la antrenamente, iar în teren nu au avut frică să joace cu o echipă de senioare. Știm că este foarte greu în următoarea etapă, dar este foarte bine că la Alexandria va veni o echipă bună și spectatorii vor vedea baschet de calitate.

Anul acesta avem un singur obiectiv: să progresăm și, chiar dacă suntem mai mici la categoria U18, încercăm să ajungem cât mai departe în Campionat”, ne-a declarat antrenorul principal de la CSM Alexandria, Mădălin Piperea.

Teleormănencele au avut 10 jucătoare născute în 2002 și una cu un an mai mică în lotul pentru dubla din primul tur al Cupei României. „Veterana” de la CSM Alexandria este Mihaela Mihai, de 28 de ani. Formația bucureșteană a avut în lot la cele două partide șase jucătoare născute înainte de anul 2000, cu Chelariu și Ușurelu din generația '92, Chițanu din '95, Vilcinschi din '96, iar Brudea și Neagu din '98.

În meciul tur, la Alexandria, scorul a fost 58-54, cu CSM revenind de la -11 la prima pauză. Atunci Mihai a fost coșghetera gazdelor cu 20 de puncte, iar mezina de 15 ani, Cucu, a contribuit cu 11 puncte. De cealaltă parte Chițanu a fost principala remarcată în ambele meciuri ale dublei, cu 21 de puncte și 11 recuperări în tur, respectiv 34 de puncte și 8 recuperări în retur. Meciul doi le-a revenit bucureștencelor, cu 56-55. Mihai și Cucu au fost din nou cele mai bune marcatoare de la teleormănence, cu 14 puncte, iar Botorogeanu le-a urmat cu 13 (3x3).

Partidele din turul doi al Cupei României sunt programate pentru 27 februarie și 6 martie. Sunt calificate 5 formații din prima grupă valorică a campionatului și trei din grupa B. CSM Alexandria debutează în Liga Națională la finalul săptămânii viitoare. În prima etapă din grupa B este programat duelul nou-înființatelor CSM Târgu Mureș și CSM Alexandria.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii