Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mădălin Piperea: „Conducerea clubului a luat decizia ca anul acesta să mergem pe junioare. Ajută tinerele noastre să progreseze”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.11.2018

CSM Alexandria se află la sezonul de debut în Liga Națională de Baschet Feminin. Fiind vorba despre un club nou-înființat, echipa teleormăneană a fost repartizată în grupa valorică B și nu poate accede în play-off în acest sezon pentru că are afiliere provizorie. S-a optat pentru un lot foarte tânăr, care joacă în paralel și în întrecerea junioarelor sub 18 ani. Mădălin Piperea ne-a vorbit despre prima parte a sezonului formației pe care o antrenează.

„Un sezon destul de greu pentru echipa noastră, cu participare în 3 competiții: Cupa României, Liga Națională și Campionatul Național U 18. Echipa este formată din 13 jucătoare de 16 ani, una de 15 ani și o senioară (n.r. Mihaela Mihai). După aproape jumătate din meciurile din CN pot spune că ne-am descurcat acceptabil, cu meciuri care le-au ajutat pe sportivele noastre să progreseze de la un meci la altul și asta se vede în CN de U18 unde suntem deja calificați în faza următoare (și aici suntem mai mici de vârstă)”, ne-a declarat Mădălin Piperea.

CSM Alexandria a trecut de primul tur al Cupei României după dubla cu Agronomia București, la finalul lunii septembrie. În grupa valorică B din LNBF, tânăra grupare din Teleorman așteaptă încă primul succes, având până acum 7 înfrângeri. Cel mai aproape de victorie a fost în meciul de debut, în etapa a 2-a, când a cedat cu 58-61 pe terenul Agronomiei București. Au urmat atât meciuri încheiate la diferențe de sub 10 puncte, când teleormănencele au oferit replici bune și jucătoare de 16 ani au reușit să își îmbunătățească recordurile personale, dar și unele ecarturi finale de peste 20 de puncte.

Au fost destule etape când meciurile teleormănencelor din grupa valorică B se suprapuneau cu cele din competiția dedicată junioarelor sub 18 ani. Clubul a trebuit să își modifice programul, astfel încât să poată participa la ambele competiții. În afară de senioara Mihaela Mihai, celelalte sportive din lot sunt eligibile și pentru CN U18.

„Am reușit să găsim înțelegere la celelalte echipe și la Federație și am putut modifica datele de desfășurare ale LN, astfel încât să putem să jucăm și CN de U18”, a adăugat tehnicianul de 41 de ani. La categoria U18, CSS CSM Alexandria ocupă locul 1 în grupa 2, cu 19 puncte după 9 victorii și o înfrângere.

Antrenorul Mădălin Piperea a condus 12 sezoane în Liga Națională fosta prim-divizionară din Alexandria, CSBT. Acesta a vorbit și despre nivelul campionatului din acest an, când s-a schimbat sistemul, cu Liga 1 devenind grupa valorică B a Ligii Naționale.

„Nivelul în ambele grupe mi se pare mult mai slab decât cel de anul trecut. Cu siguranță am fi putut să luăm o medalie dacă noi anul acesta am fi ținut echipa de anul trecut”, a mai spus Mădălin Piperea. CSBT Alexandria a încheiat stagiunea precedentă pe locul 6, dar după un sezon cu probleme de finanțare, s-a renunțat la vechiul proiect și baschetul din oraș a pornit la un nou drum, în cadrul nou-înființatului CSM Alexandria.

Clubul a luat decizia să meargă pe mâna tinerelor în acest prim an de existență, știind că nu va putea evolua în play-off. Obiectivul pentru acest sezon este progresul junioarelor, multe dintre acestea fiind localnice.

„Fiind un club nou înființat, cu afiliere provizorie și neavând drept de promovare, conducerea clubului a luat decizia ca anul acesta să mergem pe junioare, iar anul viitor să formăm o echipă competitivă pentru accederea în play-off. Consider că este o decizie bună care ajută tinerele noastre sportive să progreseze, iar dacă la anul se vrea promovarea, cu siguranță unele dintre ele vor avea un rol important în echipă”, a concluzionat Mădălin Piperea.

Mihaela Mihai, veterana lotului la 28 de ani, este lidera echipei la media de puncte (12,4 puncte pe meci în șapte partide). O urmează Andreea Mazilu cu 12,1 ppg și Cătălina Crăciunescu, 8 ppg. Tania Fiereșteanu are cea mai bună medie la recuperări, 6,7, iar Mihai este lideră și la pase decisive, cu 3 assist-uri pe meci. Mazilu a reușit cele mai multe puncte într-un meci pentru CSM Alexandria, 24 în duelul cu CSU CSM Oradea.

Teleormănencele nu au avut parte de pauză cât timp a fost întreruptă Liga Națională pentru meciurile primelor reprezentative. CSS CSM Alexandria a jucat la Târgoviște în acest weekend, la un turneu din CN U18. La finalul săptămânii precedente, elevele lui Mădălin Piperea au avut trei deplasări în cinci zile în LNBF, la Târgu Secuiesc, Târgu Mureș și Rapid.

Următoarea etapă din LNBF este în 28 noiembrie, dar CSM Alexandria și-a devansat meciul din runda a 11-a, cu ACS KSE Târgu Secuiesc, pe care îl va găzdui peste două zile, în 21 noiembrie, de la ora 17. Urmează pentru teleormănence restanța din etapa a 7-a cu Phoenix Știința Constanța, programată în 24 noiembrie, tot la sala Sporturilor Alexandria.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!