Stiri

M.A.E.: A fost decizia statului turc. Nu puteam proceda altfel

Eduard Popa

Eduard Popa
21.05.2017

KANTER BLOCAT AEROPORT

Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat în scandalul în care baschetbalistul Enes Kanter a rămas blocat de turci pe Aeroportul din Otopeni. România respectat deciziile Turciei, a explicat Teodor Meleşcanu, aflat chiar în vizită la Istanbul.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a susţinut că România nu a putut permite accesul lui Kanter pe teritoriul ţării, după ce acestuia îi fusese anulat paşaportul.

„România nu putea proceda altfel, iar Ministerul de Externe nu poate comenta incidentul”

, a adăugat şeful diplomaţiei române, aflat la summitul Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră, desfăşurat chiar la Istanbul, potrivit news.ro.

Informaţia a fost confirmată şi de Poliţia de Frontieră:

„Un cetăţean turc s-a prezentat pentru a intra în România la Aeroportul Otopeni. Bărbatul venea din Statele Unite, cu escală la Frankfurt. La controlul de frontieră s-a stabilit că paşaportul nu este valid, documentul de călătorie fiind anulat de statul emitent.  Ca urmare a faptului că prima condiţie pentru intrarea în ţară este deţinerea unui document valabil, persoana în cauză nu a putut intra în România.”

, a afirmat pentru B1 Tv purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă.

Interesant este faptul că, înainte de a ajunge în România, Enes Kanter a vizitat mai multe ţări din sud-estul Asiei, precum Tailanda sau Indonezia.

Reamintim că Enes Kanter trebuia să viziteze Bucureştiul în acest weekend şi să participe la mai multe evenimente în capitală. Pivotul lui Thunder a fost însă întors în vama de la Aeroportul Henri Coandă după ce paşaportul său i-a fost anulat de către statul turc. Kanter este unul dintre cei mai importanţi contestatari ai preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

CITEŞTE ŞI: Enes Kanter, oprit pe Aeroportul din Otopeni (VIDEO)

*foto: twitter Enes Kanter

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Un comunist batran si abject, acest Melescanu. La fel ca toata cloaca politica de la guvernare!

    cu 6 ani în urmă (21.05.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ...
      La Frankfurt avea pasaport valabil, dupa 1 ora, pe Otopeni, era anulat. Gunoaie...

      cu 6 ani în urmă (21.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!