Stiri Juniori U17 Masculin

MVP TF U16M , Anton Rotaru: „Avem condiții foarte bune. Trebuia să dăm ceva înapoi”

Eduard Popa

Eduard Popa
26.05.2018

tf u16 m anton rotaru

U-BT Cluj-Napoca a câștigat competiția din capitală rezervată baschetbaliștilor sub 16 ani. Formația antrenată de Horia Pascu a rezistat competiției dure venite din partea celor de la Agronomia, Steaua și Știința și a obținut trofeul la U16, fără nicio înfrângere.

MVP-ul turneului a fost numit Anton Rotaru. Tânărul baschetbalist a oferit o scurtă reacție pentru totalbaschet.ro după acest turneu:

„A fost un turneu bun. În finala am avut un început slab, dar am reușit să câștigăm și asta este cel mai important. Au fost trei echipe puternice: Agronomia, Steaua și Știința, dar competiția ne-a ajutat. Ne așteptam să ieșim campioni și mă bucur că am reușit. Faptul că joc la campioana României este o motivație în plus, avem condiții foarte bune și trebuie să dăm și noi ceva înapoi. Pentru anul viitor am ca obiectiv să ne batem iar la titlu și să devenim campioni.”

Și antrenorul lui U-BT Cluj, Horia Pascu, s-a arătat încântat de prestația elevilor săi. Într-un scurt interviu pentru totalbaschet.ro, tehnicianul a vorbit despre competiția de la turneul U16, despre munca depusă la U-BT Cluj și noile reguli din „baschetul mare” care propun folosirea a cât mai mulți jucători tineri în formula de start ale echipelor de seniori:

„A fost o competiție frumoasă. Ultimele două meciuri pentru noi au fost mai grele decât ne așteptam. În afara de cei de la Agronomia, am mai jucat cu echipe din București. Ne-am împărțit victoriile. Noi am câștigat acasă, ei pe teren propriu, dar în cele din urmă am reușit să câștigăm titlul aici, la ei acasă. Deja cinci dintre cei de la U16 au jucat la U18 sezonul acesta, în mod normal toți de aici vor face pasul mai departe sezonul viitor. Să joci la U-BT Cluj este în primul rând o mândrie și ar trebui să fie o mândrie pentru toți baschetbaliștii. Faptul că jucăm la U-BT le dă adversarilor o motivație dublă și asta spune multe despre clubul nostru. Ne plac meciurile intense și sperăm să avem parte de tot mai multe astfel de partide. Dacă federația susține că e o măsură bună să se joace 20 de minute cu jucător U23, susținem această idee. Sperăm ca U-BT și orașul Cluj în general să dea cât mai mulți jucători către echipele de seniori din Liga Națională”.

Iată în continuare toate premiile individuale acordate la finalul Turneului U16 Masculin: 

MVP: Anton Rotaru (ACS U-BT Cluj-Napoca)

“BEST FIVE”

1. Ciprian Albu (CSS Sighetu Marmației)

2. Matei Bodea (CS Agronomia București)

3. Luca Domocoș (ACS U-BT Cluj-Napoca)

4. George Cristian Cotoară (CS Agronomia București)

5. Modibo Diaby (ACS U-BT Cluj-Napoca)

"Coșgeter CN U16": Ciprian Albu (CSS Sighetu Marmației) – 113 puncte

 “Cel mai bun recuperator”: Andrei Valentin Stan (CS Agronomia Bucuresti) – 60 recuperări

“Cel mai bun pasator”: Ciprian Albu (CSS Sighetu Marmatiei) – 19 pase decisive

“Cel mai de perspectiva jucător”: Ștefan Grasu (CSU Știința București)

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!