Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Maikel Lopez este noul antrenor al celor de la CSM Satu Mare, iar Octavian Boian rămâne secund

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.11.2018

CSM Satu Mare a ajuns la un acord cu spaniolul Miguel „Maikel” Alonso Lopez pentru a prelua banca tehnică. Spaniolul de 46 de ani s-a înțeles cu cei de la Spar Gran Canaria pentru rezilierea contractului. De-a lungul carierei, noul tehnician al vicecampioanei României a antrenat în Spania, Finlanda și Ungaria. Acesta va fi ajutat de Octavian Boian, cel care a fost secundul lui Marius Dobă și a condus echipa la meciurile după despărțirea de acesta.

Formația sătmăreană a anunțat numirea noului antrenor prin intermediul paginii de facebook.

„Spaniolul Maikel LOPEZ e noul antrenor al echipei CSM SATU MARE! Înfrângerea la 39 de puncte din derby-ul cu Sepsi nu a picat tocmai bine în tabăra vicecampioanei. Iar oficialii CSM Satu Mare au decis că pentru a avea șanse reale la câștigarea trofeului intern mult visat e nevoie de un antrenor principal cu experiență. Astfel după mai multe negocieri și căutări s-a ajuns la varianta MAIKEL LOPEZ, un antrenor spaniol cu rezultate deosebite în primele ligi din Spania, Finlanda și Ungaria”.

Pe lângă nevoia de experiență, clubul sătmărean nu putea merge pe mâna lui Octavian Boian ca principal, cum s-a spus după despărțirea de Marius Dobă. Octavian Boian nu are, încă, categoria necesară pentru a fi  principal în Liga Națională.

În regulamentul din acest an a fost introdusă prevederea că un antrenor secund poate conduce echipa cel mult 30 de zile. Dacă clubul nu aduce până la expirarea acestui termen un antrenor principal care să îndeplinească standardele, este prevăzută o amendă de 1.000 de euro pentru fiecare meci.

52. În situația în care antrenorul princical a fost concediat, sau este în imposibilitatea de a conduce, echipa va putea fi condusă de antrenorul secund maximum 30 de zile calendaristice după care echipa trebuie să stabilească un nou antrenor care urmează să îndeplinească rolul antrenorului principal. Acest antrenor va trebui să îndeplinească standardele obținerii Licenței AA. Sancțiune după trecerea termenului pentru fiecare etapă desfașurată fara prezența antrenorului principal - echipa este sancționată cu suma de 1000 euro.

Maikel Lopez este un antrenor spaniol de 46 de ani, care vine de la Spar Gran Canaria. Acesta s-a întors la formația unde a debutat și cu care a câștigat 9 titluri la junioare. Echipa a retrogradat în 2017 și tehnicianul a decis să se întoarcă acasă și să pună umărul la promovare. În sezonul precedent a fost aproape de acest obiectiv, dar a avut ghinion cu accidentări la jucătoarele cheie înainte de meciurile decisive. În acest sezon conducerea nu a putut stabili bugetul echipei și nu a putut să îi ofere lui Lopez aceleași condiții din stagiunea precedentă.

Noul antrenor al sătmărencelor a fost principal la CB Islas Canarias în alte două perioade. Acesta a pregătit echipele de junioare pentru mai multe sezoane. În sezonul 2003-2004 a fost promovat principal la echipa din prima ligă. A condus-o în mai multe rânduri în play-off și în EuroCup și a rămas până în 2008. A revenit în 2011 și a plecat la finalul lui 2013.

În perioada 2008-2011 a antrenat în Finlanda unde a mers deoarece iubita lui era de acolo și își dorea să nască în țara natală. A mers la Torpan Pojat unde în primul sezon a fost antrenorul principal al echipei feminine și secund la echipa masculină. Cu o echipă destul de tânără, cu multe localnice, a luat titlul la fete și la băieți clubul a fost pe locul secund. După acel sezon i s-a propus să preia funcția de antrenor principal al echipei masculine și a acceptat. A ezitat să facă acest pas din mai multe motive: nu cunoștea piața masculină, clișeele de a fi un antrenor de fete și reducerea considerabilă a bugetului.

Înainte să revină la Spar, spaniolul a antrenat în Ungaria, din decembrie 2013 până în 2017. Cu DVTK Miskolc a câștigat Cupa Ungariei, a jucat finala campionatului și a ajuns în sferturile EuroCup. A primit și diverse distincții individuale pentru munca sa la formația maghiară.

Maikel Lopez se alătură astăzi noii sale echipe și are o săptămână la dispoziție până la debut. Sătmărencele au 8 puncte în clasamentul grupei valorice A din LNBF, după 3 victorii și 2 înfrângeri. CSM Satu Mare are următoarea partidă în 28 noiembrie, când primește vizita Olimpiei CSU Brașov.

*foto: canarias7.es

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!