Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Maksim Sturanovic: „Ne-am pregătit foarte bine pentru acest joc”

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
27.10.2018

În această seara, Sala Regimentului de Gardă din București a găzduit confruntarea dintre două formații cu un start de sezon total diferit. Dacă gazdele au reușit să producă două surprize, câștigând în fața lui CSM CSU Oradea și a lui U-BT Cluj-Napoca, oaspeții au cedat partidele din primele două etape.

Cu toate acestea, creșterea de formă văzută în duelul cu BC SCM Timișoara s-a văzut și în meciul din această seară, dominat în cea mai mare parte a sa de echipa lui Florin Nini. În cele din urmă, BCM U Pitești s-a impus cu 75-64, provocând prima înfrângere din acest sezon pentru CSA Steaua București.

Cel mai bun jucător al piteștenilor a fost Maksim Sturanovic, care a contabilizat 17 puncte, 10 recuperări (7 ofensive), două capace și o intercepție. Acesta a acceptat să își spună părerea despre victoria obținută de echipa sa.

„Știam că vom avea o partidă dificilă, pentru că Steaua este o adversară de calitate și erau neînfrânți până înaintea acestui meci. Prin urmare, ne-am pregătit foarte bine pentru acest joc și am reușit să evoluăm conform planului. De la început și până la final, am reușit să ținem situația sub control și mă bucur că fiecare jucător și-a făcut partea. Este o victorie importantă pentru noi, mai ales că vine în deplasare, și vom continua să muncim și să încercăm să ne facem jocul. Nu cred că statisticile individuale contează așa de mult, cel mai important aspect este că am reușit să ne impunem. Desigur, în fiecare meci unul dintre jucători reușește să iasă mai mult în evidență, însă până la urmă baschetul este un joc de echipă și e totul despre echipă. Noi avem o problemă: ne construim un avantaj destul de confortabil și apoi îl pierdem într-un minut. Cu toate acestea, așa cum am spus anterior, am controlat jocul încă de la început și rezultatul este cel dorit.”

Baschetbalistul sârb a prefațat și confruntarea cu CS Dinamo București din etapa următoare.

„Deja am avut două întâlniri cu Dinamo în presezon, astfel că știm care le sunt punctele forte și unde să fim atenți. Antrenorul nostru probabil va pregăti foarte atent tactica și având în vedere că jucăm acasă cred că nu vom avea probleme. În continuare ne dezvoltăm jocul și încercăm să devenim mai buni pe zi ce trece. Am avut un început de sezon dificil, o înfrângere la limită la Cluj și apoi dezastrul de la Sibiu dar am reușit să ne revenim și am câștigat două partide consecutive și sperăm să o câștigăm și pe a treia.”

În urma acestei victorii, BCM U Pitești ajunge la un record de 2-2 înaintea duelului de săptămâna viitoare cu CS Dinamo București, de pe teren propriu.

foto: BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!