Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Managementul Federației Române de Baschet criticat din nou la FIBA

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.04.2018

Până în momentul de față FRB a "driblat" problemele cu care se confruntă baschetul românesc fără a găsi soluții eficiente stopării lor

Federația Română de Baschet se confruntă cu o criză de imagine în fața Federației Internaționale de Baschet, după ce mai multe persoane au reclamat forului internațional problemele cu care se confruntă echipele din România și lipsa intervenției din partea federației conduse de către Horia Păun. 

În doar două săptămâni, departamentul legal al federației internaționale de baschet a fost asaltat cu trei probleme aparent majore din baschetul românesc. Prima a fost sesizarea lansată de către sportivii Nikolov, Low, Milosevic și Shiloh prin care s-a solicitat aplicarea sancțiunilor împotriva Sport Club Municipal Timișoara.

Ulterior a sosit scrisoarea agentului lui Manu Ginobili prin care s-a solicitat sancționarea Federației Române de Baschet deoarece, conform acestuia, forul românesc ar sprijini cluburile în conduita lor de a nu-și onora obligațiile financiare. 

Actualmente, o nouă agenție a raportat la FIBA problemele existente în Liga Națională de Baschet, în special cele de la Politehnica Iași. Giorgio Zambellis și Vassilis Kuros, agenții lui Reggie Keely, Jalen Jackson și Ioannis Tsirogianis reclamă faptul că echipa din Iași participă fără probleme în Liga Națională chiar dacă nu și-a respectat de luni bune obligațiile contractuale față de proprii jucători.

Am trimis numeroase mail-uri și solicitări clubului. Am fost înțelegători și am comunicat jucătorilor să nu acționeze în judecată clubul, căci există un contract semnat. Clubul ne-a oferit mereu diferite scuze și iată-ne în aprilie fără salarii plătite deși clubul a folosit serviciile sportive ale acestor jucători. Cu toate acestea clubul participă legal, normal fără nicio sancțiune într-o ligă în care federația ar trebui să sprijine drepturile sportivilor care sunt acolo să muncească, nu sunt din plăcere.

Nu dorim alte răspunsuri evazive. Solicit direct federației să intervină în caz contrar avocații nostri vor considera că Federația Română de Baschet este complice acestui prăpăd și vom solicita inclusiv intervenția FIBA pentru a respecta drepturile sportivilor din țara dumneavoastră.

Această situație nu va fi pozitivă pentru imaginea ligii, a clubului, a federației și nici a imaginii politice a primarului din Iași sau a președintelui clubului, care mereu ne-a răspuns evaziv și neclar solicitărilor noaste legitime.

Mail-ul a fost transmis către conducerea clubului ieșean, președintelui Horia Păun respectiv către secretarului FRB Dan Berceanu cât și către federația internațională de baschet. Conform surselor noastre, până în acest moment forul românesc nu a formulat niciun răspuns.

Reamintim faptul că la începutul acestui sezon FRB a oferit Politehnicii Iași o derogare de la propriul regulament privind desfășurarea meciurilor pe o suprafață de joc omologată (parchet + sistem 14 secunde). Cu toate acestea, ieșenii au primit undă verde din partea forului românesc să dispute partida de Cupă a României, împotriva BC Timba Timișoara, în condiții improprii și contrare regulamentului.

Site-ul nostru va solicita opinia președintelui FRB, Horia Păun, pe subiectul mail-urilor transmise de către cei doi agenți. Pe subiectul SCM Timișoara, forul românesc și Horia Păun au adoptat politca "altei întrebări" și au refuzat să răspundă întrebărilor noastre.

Mai citiți și:

Agentul lui Manu Ginobili solicită sancționarea Federației Române de Baschet de către FIBA

Horia Păun: "Nu știu despre ce e vorba în cazul BC Timișoara și SCM Timișoara"

FIBA a demarat procedura de sancționare a SCM Timișoara pentru nerespectarea hotărârilor BAT

DOCUMENT. Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic a dat verdictul: BC SCM Timișoara e bună de plată

Politehnica Iasi a primit derogare pentru a evolua meciurile de pe teren propriu pe suprafața de cauciuc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!