Stiri

Manu Ginobili a atins borna de 1.000 de meciuri jucate în NBA

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.11.2017

Manu Ginobili a bifat meciul cu numărul 1.000  în NBA. Veteranul lui San Antonio Spurs a atins această bornă în meciul jucat pe teren propriu de texani cu Charlotte Hornets și câștigat cu scorul de 108-101.

Manu Ginobili a ajuns în NBA în 2002, la trei ani după ce a fost draftat de San Antonio Spurs cu opțiunea 57. Argentinianul și-a petrecut apoi până în prezent întreaga cariera sub comanda lui Gregg Popovich. Până la acest cu meci cu numărul 1.000 în NBA, „BatManu”, așa cum era poreclit Ginobili, a cucerit 4 titluri Larry O'Brien, a fost selectat în două rânduri pentru All Star Game, iar în anul 2008 a fost ales NBA Sixth Man of the Year.

Înainte de a ajunge în NBA, Manu Ginobili a jucat în Italia la Virtus Bologna. El a reușit să cucerească titlul în Euroligă cu echipa italiană în 2001 și a fost desemnat și MVP al finalei. În cele două sezoane petrecute la Bologna, Ginobili a fost desemnat de fiecare dată cel mai bun jucător al campionatului.

La meciul său cu numărul 1.000, Manu Ginobili a jucat 26 de minute și a reușit 10 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Veteranul în vârstă de 40 de ani s-a remarcat cu un slam-dunk, după o pătrundere individuală, care poate fi văzut mai jos:

 

 

„O mie de meciuri sunt o mulţime de meciuri, mulți ani. Sunt mândru că am făcut acest lucru până acum” a spus Manu Ginobili imediat după meciul cu Charlotte Hornets.

Manu Ginobili este decanul de vârstă din lotul lui San Antonio Spurs pentru sezonul 2017/2018. În NBA, doar Vince Carter este singurul jucător activ mai înaintat în vârstă ca Manu, cu 6 luni.

În încheiere trebuie menționat faptul că Manu Ginobili este jucătorul cu cele mai multe victorii în primele 1.000 de jocuri în NBA. Argentinianul are 728 de succese la activ, urmat fiind de Tony Parker cu 718, Scottie Pippen cu 715 și Tim Duncan cu 707.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!