Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Manuel Angel Rodriguez, noul antrenor de la CSU Alba Iulia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.10.2017

Manuel Angel Rodriguez

CSU Alba Iulia și-a schimbat antrenorul principal după doar două meciuri oficiale. Ratarea calificării la Final 8-ul Cupei României l-a costat funcția pe crratul Vladimir Ivankovic. Gruparea din Cetatea Unirii va fi pregătită de spaniolul Manuel Angel Rodriguez. Și Maria Radovic se află pe lista disponibilizărilor, locul său fiind luat de sârboaica Ana Radovic.

Vladimir Ivankovic a fost adus în vară pentru a conduce în primul eșalon formația venită din liga secundă, de pe locul 4 la la turneul de promovare. S-a anunțat un contract pe 3 sezoane cu tehnicianul croat de 45 de ani. Echipa a pierdut toate cele patru amicale jucate în presezon, unele la diferențe mari, de peste 30 de puncte. În primul tur al cupei CSU a întâlnit Phoenix Galați. Ardelencele se numără printre cele două echipe care au ratat calificarea la Final 8 după ce au pierdut în tur cu 53-62 și s-au impus acasă la limită, 63-62. CSU Alba Iulia a fost a treia la departajarea „lucky loser” și a rămas sub linie, cu -8 coșaveraj.

Gruparea s-a reorientat rapid și l-a adus deja la echipă pe spaniolul Manuel Angel Rodriguez. Acesta semnase în vară ca secund la o grupare masculină din Islanda, FSu Selfoss, dar avea în contract o clauză de reziliere ca să poată semna ca antrenor principal pentru echipă, dacă ar fi primit ofertă.

Spaniolul de 37 de ani este originar din Salamanca și a mai antrenat în străinătate, ca principal, la echipele feminine Solna Vikings (în Suedia) și la UMF Skallagrimur (în Islanda). În țara natală a fost secund la prim-divizionara Perfumerias Avenida și principal la Universidad de Salamanca, dintr-un eșalon inferior.

CITEȘTE ȘI: Manuel Rodriguez: „Am semnat contractul în mai puțin de 48 de ore. Lucrez deja cu echipa”

Echipa din Alba Iulia s-a despărțit și de Maria Radovic, conform ziarulunirea.ro. Locul acesteia a fost luat de Ana Radovic. Sârboaică de 27 de ani are 1,91 înățime și este pivot. A trecut în carieră pe la diverse echipe din fosta iugoslavie, printre care și Steaua Roșie, dar și prin Rusia, Belgia sau Franța. În ultimul sezon a jucat la COB Calais, în liga a doua din Franța unde a avut medii de 7,2 puncte, 6,4 recuperări și 24 de minute în 32 de partide.

Nou-veniții de la CSU nu au prea mult timp la dispoziție pentru a se adapta, având în vedere că miercuri încep campionatul cu o deplasare la Alexandria. 

Foto: Christer Hansson www.pixelwild.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!