Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marc Carter: „A fost un joc competitiv, într-o atmosferă nebună”

Bogdan Isailă, David Istrate

Bogdan Isailă, David Istrate
27.05.2019

Marc Carter: „A fost un joc competitiv, într-o atmosferă nebună”

Luni, 27 mai, în Sala Transilvania, BC CSU Sibiu a primit vizita lui CSM CSU Oradea în primul joc al finalei Ligii Naționale, ediția 2018-2019. Partida a avut două reprize diametral opuse, gazdele controlând-o pe prima, în timp ce oaspeții au evoluat mult mai bine în a doua. În cele din urmă, CSM CSU Oradea a câștigat la o diferență de două puncte, scor 89-87.

Din lotul lui Cristian Achim, cinci jucători au reușit să înscrie peste zece puncte. Unul dintre ei este Marc Antonio Carter, sportiv ce a terminat acest duel cu 11 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări și o intercepție. Acesta a avut un indice al eficienței de +15, fiind unul dintre cei mai buni baschetbaliști de pe teren.

Imediat după încheierea jocului, „TJ” Carter a acceptat să ofere o declarație pentru Total Baschet, vorbind în aceasta despre victoria obținută de el și coechipierii săi.

Este o finală. A fost un joc competitiv, într-o atmosferă nebună și suntem bucuroși că am obținut victoria. Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le corectăm, i-am lăsat să intre ușor înapoi în meci. Mai ales în ultimele minute, ei au făcut o treabă excelentă cu pressingul. Ambele formații vor face ajustări, însă prima partidă a fost una fizică, așa cum ne așteptam, și suntem mulțumitori că am câștigat-o.”

CSM CSU Oradea și-a adjudecat sfertul al treilea cu scorul de 30-14, iar această diferență s-a datorat preciziei arătate de bihoreni la nivelul aruncărilor.

Cu toții am înscris niște aruncări excelente în sfertul al treilea și chiar aveam nevoie de ele. Bobe, Zeko, Watson cu pătrunderile lui. Această reușită se datoreză felului în care am plimbat mingea, dar și faptului că am reușit să pătrundem și să citim apărarea adversă. Cred că suntem greu de bătut atunci când înscriem în modul acesta. Sperăm să continuăm să fim agresivi și să finalizăm fazele, să ne facem aruncările.”

Din punct de vedere al recuperărilor, Leii-Roșii au fost dominați total, gazdele având cu 16 recuperări în plus (40-24). Întrebat dacă acest aspect poate fi o problemă în următoarele confruntări, Carter a spus că nu își dorește să afle acest lucru, sperând că echipa la care activează va reuși să facă o treabă mai bună la recuperări.

Nu vrem să simțim asta pe pielea noastră. Până la urmă, acest capitol este unul din punctele lor forte și dacă noi nu ne facem treaba mai bine la recuperări, va trebui să ne bazăm pe ofensivă. Cred că suntem o echipă defensivă bună, însă trebuie să închidem spațiile mai bine. Cred că știe toată lumea că formațiile care se concentrează mai mult pe apărare, reușesc să câștige duelurile mai importante. Dacă am reuși să jucăm în continuare bine în defensivă și să le reducem recuperările ofensive, indiferent dacă ne intră sau nu aruncările, avem o șansă mare să ne impunem. Nu vrem să le mai acordăm într-un meci atâtea recuperări ofensive ca astăzi.”

La final, americanul lui CSM CSU Oradea a declarat că finala nu este gata, fiind convins că adversarii lor nu vor renunța la luptă.

Nu este niciodată gata decât atunci când o echipă ajunge la trei victorii. Am câștigat un meci, dar ei nu o să renunțe. De ce ar face asta? E finala. Obiectivul nostru este să ne asumăm această victorie, să trecem la următorul joc, să vedem ce putem să îmbunătățim și să sperăm că vom reuși să facem asta.”

Meciul doi din finala Ligii Naționale va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 19:00, fiind transmis tot de Digisport 4.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!