Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: “Sunt gata să demisionez”

Silviu Isailă

Silviu Isailă
01.03.2014

La conferința de presă după partida dintre CSU Sibiu și Gaz Metan Mediaș, antrenorul Marcel Țenter și-a prezentat demisia. Tehnicianul a vorbit însă și despre cauzele care au dus la parcursul slab al lui Gaz Metan:

Ce ne puteți spune despre meciul din această seară?

Un joc dezechilibrat după pauză, avem mult prea multe probleme de sănătate. Kyle Shiloh joacă cu fisură de menisc, Andrei Mandache nu și-a revenit încă complet, Tsiaras nici el. Pur și simplu nu suntem capabili să ducem un meci într-un mod competitiv de la început până la sfârșit. Am căzut în sfertul trei și nu ne-am mai putut reveni. Felicit echipa gazdă, au avut foarte mult entuziasm, în special în sfertul trei, au fost mai atenți, mai concentrați decât noi și au meritat pe deplin această victorie.

Ați plătit tribut participării în cupele europene?

Se poate spune și așa. Din nefericire toate lucrurile care s-au întâmplat, din punct de vedere al accidentărilor au avut loc în luna ianuarie către sfârșit. Deci nu a fost absolut nici o problemă, o lungă perioadă de timp am reușit să stăm compacți, fără probleme de sănătate, însă într-o săptămână, practic au căzut trei jucători importanți din structura noastră și din acel moment totul s-a dezechilibrat. Sigur că în mod normal aceste lucruri trebuie susținute de un club care are posibilitatea financiară de a înlocui cu ușurință aceste pierderi, însă noi, din păcate nu am reușit să facem acest lucru în timp util și sigur că ne-a afectat sezonul. Este păcat pentru că este foarte multă muncă în spatele rezultatelor pe care le-am reușit la Mediaș și acum pur și simplu se dărâmă tot ce am făcut. Îmi pare foarte rău pentru jucători, care au dat dovadă de foarte mult caracter jucând în condiții foarte grele de-a lungul acestui sezon, din multe puncte de vedere, sunt multe lucruri care nu se văd și nu se știu, însă am ajuns în acest punct în care pur și simplu nu mai suntem competitivi. Eu le-am spus și în vestiar jucătorilor, din punctul meu de vedere ca și antrenor îmi este foarte greu să stau pe bancă în aceste condiții pentru că pur și simplu nu mai găsesc motivația, neavând posibilitatea de a juca de la egal la egal cu echipele cu care ne întâlnim. Vom discuta în zilele următoare cu conducerea clubului. Eu din punctul meu de vedere sunt gata să demisionez și să se vadă ce soluții se pot face pentru viitor.

Se tot discută de problemele financiare de la Mediaș, afectează și acestea evoluția jucătorilor?

Situația financiară s-a echilibrat puțin după anul nou, însă din cauza problemelor financiare, Willie Kemp a plecat, deci până la urmă ești afectat și am fost afectat de aceste probleme, însă eu acuma încerc să mă uit absolut numai la partea de baschet. Sunt foarte multe lucruri pe care nu am reușit să le fac așa cum mi-am propus și sigur că am și eu, dincolo de toate problemele am partea mea de vină pe care mi-o asum.

Ce ar putea să mai facă în momentul de față conducerea clubului pentru a nu pleca de la echipă?

Nu știu, cred că cel mai important lucru ar fi o perspectivă, o perspectivă pentru performanță. Acesta a fost motivul pentru care am venit la Mediaș, să fac performanță. Anul trecut am dovedit cu nucleul pe care l-am construit că putem să facem lucruri foarte frumoase. Din păcate nu s-a reușit menținerea acelui nucleu, așa cum ar fi fost normal și poate aducerea pe lângă acel nucleu a încorcâțiva jucători valoroși., eu cred că am fi avut un sezon extraordinar atât pe plan intern cât și pe plan extern. În mod normal o echipă care este construită de la zero are nevoie de doi ani pentru a se cristaliza toate relațiile de joc și cred că în al doilea, în al treilea an într-adevăr poți să joci la capacitate maximă. Așa se construiește o echipă care vrea să facă performanță, cu răbdare, cu investiții pentru că după cum se vede în campionat toată lumea investit mult mai mult decât anul trecut, noi am scăzut aproape cu jumate din buget, deci sigur că în aceste condiții să faci performanță este extrem de greu și totuși mă bucur că am reușit să avem măcar o calificare frumoasă în Eurochallenge, unde din păcate în faza a doua n-am jucat nici măcar un singur meci în componență completă și n-am avut nici o șansă.

Se vehiculează că principalii sponsori ai echipei nu vor mai investi, este și acesta un motiv pentru care demisionați?

Nu știu asta, nu cunosc aceste lucruri. Nu cred că se va ajunge la acest lucru, este o tradiție frumoasă la Mediaș și acești sponsori s-au implicat mereu în sprijinul comunități și au ajutat practic la formarea acestei echipe. Eu nu cred că această echipă va fi lăsată de izbeliște, însă sunt sigur că modul în care s-au desfășurat lucrurile, în acest an și sfârșitul sezonului trecut nu poți conduce spre performanță, asta este sigur, deci așa nu se poate face performanță.

Pe oficiali i-ați anunțat că intenționați să demisionați?

Am vorbit cu domnul Șerban care este practic mentorul nostru, l-am anunțat, am anunțat și jucătorii în vestiar și sigur că zilele următoare se va da o declarație oficială. În orice caz vreau să mulțumesc și pa această cale tuturor fanilor din Mediaș, m-am simțit extraordinar în sânul lor, m-am simțit ca în familie și în toate momentele grele au fost alături de mine și le mulțumesc foarte frumos pentru asta.

Să înțelegem că ați luat decizia?

Eu personal am luat această decizie, dar asta sigur că trebuie oficializată de către club.

foto: Andor Marton

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Gaz Metan Mediaș Derp :

    Truth
    Multumim Marcel, si altii au avut buget de "doar" 600.000, insa au adus jucatori, nu petarde.

    cu 10 ani în urmă (01.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    s-a terminat
    Ne-am obisnuit la Medias cu un alt gen de rezultate, cu jucatori de valoare si rezultate pe masura. Anul asta, insa, in afara de Andrei si Kyle, ramasi de anul trecut, restul jucatorilor n-au nici o traba cu termenul de prformanta. Pe4 langa asta ne-am innscris si in cupele europene, unde in prima faza a grupelor am avut doi adversari (Kormend si Kiev)care abia asteptau sa scape de calvarul deplasarilor in cupele europene. Asa ca am ajuns in a doua faza a grupelor fara prea mari eforturi si acolo a inceput dezastrul batai pe linie, accidentari pe banda rulanta etc. Greseala imensa ca ne-am inscris in aceasta competitie europeana de doi lei, dar asa e cand unii se ambitioneaza sa mearga pe mai multe planuri si nu vad ca nu sunt in stare nici sa duca un campionat la bun sfarsit. Raman la parerea ca fara aceste cupe puteam prinde playoff-ul, dar cu lotul actual de sferturi nu treceam. Au trecut vremurile cand se speriau toti de noi, iar de la toamna e foarte posibil si probabil sa fim un Farul 2 (daca mai existam), pentru ca la Medias nu mai intereseaza pe nimeni de tot ceea ce inseamna sport (avizi si iubitorilor de fotbal).Cat despre demisia lui Marcel o poti privi in doua moduri: ca pe un om care paraseste corabia rusinos cand mai sunt doar 2 luni de antrenat, sau ca pe unul care satul de ce a insemnat acest sezon, si cu playof-ull compromis complet nu mai are nici o motivatie si vrea sa plece. Ramane la latitudinea fiecaruia sa interpreteze...

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!