Stiri Acvile

Marcel Țenter va conduce România la EuroBasket 2017

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.03.2016

Marcel Țenter a fost confirmat în funcția de antrenor principal al echipei naționale a României, după ședința Biroului Federal al Federației Române de Baschet din data de 29 februarie, anul curent.

Biroul Federal a avut o decizie unanimă la propunerea Colegiului Central de Antrenori de a-l menține pe Marcel Țenter în funcția de antrenor principal al echipei naționale de seniori a României.

Marcel Țenter își continuă astfel muncă la cârma primei reprezentative. Antrenorul originar din Satu Mare a preluat echipa națională în vara lui 2013 când a antrenat România în prima fază de calificare pentru EuroBasket 2015. În acea campania, România a întâlnit Bulgaria și Islanda și a obținut o singură victorie, în vața vecinilor de la sud de Dunăre. În vara lui 2014, în preliminariile pentru același turneu de campionat european, România a întâlnit Letonia, Suedia și Slovacia. Atunci echipa noastră a câștigat 4 partide și a fost aproape de o calificare istorică.

Cu un bilanț de 5 victorii și 5 înfrângeri la echipa națională, Marcel Țenter va antrena România la EuroBasket 2017, într-o grupă ce va fi organizată chiar la Cluj-Napoca.

În cariera sa, Marcel Țenter a antrenat la nivel de club pe U BT Cluj-Napoca, Gaz Metan Mediaș, SCM U Craiova și Albacomp Fehervar. El a reușit să câștige un titlu național alături de formația clujeană și o cupă a României pe când antrena formația din Mediaș.

În actualul sezon, pe banca lui U BT Cluj-Napoca, Marcel Țenter are un record de 17 victorii și 8 înfrângeri.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Antrenor
    Sincer cred ca era mai ok Sapera sau Konstantinides

    cu 8 ani în urmă (08.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii