Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marian Minea este noul jucător al formaţiei BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
17.01.2014

Minea

Proaspăt calificată în Final Four-ul Cupei României, BCM U Piteşti a reuşit să transfere un nou jucător. Este vorba despre Marian Minea, fost component al echipei CS Farul Constanţa. Minea a semnat o înţelegere cu echipa piteşteană valabilă până la finalul sezonului, dar cu drept de prelungire.

Sportivul român ce evoluează pe poziţia 4 s-a născut la data de 13 iulie 1985.  El măsoară 203 centimetri, cântăreşte 108 kilograme şi este originar din Bucureşti. De-a lungul carierei, Minea a jucat pentru următoarele echipe: Rapid Bucureşti, Rompetrol Bucureşti, CS Politehnica Iaşi, CS Otopeni, CSA Steaua Bucureşti şi CS Farul Constanţa. 

În sezonul 2013/2014, Marian a evoluat în 13 partide şi a înregistrat medii de 10.9 puncte, 5 recuperări, 1.5 pase decisive, 0.9 intercepţii, 0.2 capace şi 2.8 posesii pierdute, pentru un indice la eficienţă de 7.5. El a avut procentaje de 40% la aruncările de două puncte, 28.8% la trei puncte, respectiv 68.8% la linia de pedeapsă. Cea mai bună prestaţie a jucătorului bucureştean din acest sezon s-a consemnat în runda cu numărul 13, în deplasarea de la Târgu-Jiu, atunci când a totalizat 21 de puncte, 12 recuperări şi 3 pase decisive, pentru un coeficient la eficienţă de 22.

Marian Minea este unul dintre jucătorii care a promovat cu CS Farul Constanţa în Liga Naţională de Baschet masculin și care a pus umărul de atunci la reconstrucția echipei în perioada Costel Cernat și Zeljko Bubanja, cât și în perioada recentă cu Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vasile Pașca. 

La BCM U Piteşti, el va purta echipamentul cu numărul 14. În tur, numărul 14 i-a aparţinut croatului Ante Krapic.

Minea a sosit la Piteşti în cursul zilei de astăzi. El va face deplasarea cu echipa în Banat, acolo unde, duminică, BCM U va da piept cu BC Timişoara, în cadrul primei etape a returului.

Foto: BC Farul Constanţa

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    merge
    Se putea si mai bine, dar jucatorii buni sunt luati. E ok ca jucator si ca lider la Farul, mi-a placut de el, serios isi vede de treaba si cu slefuirea lui Sapera o sa fie prima obtiune dintre romani. Bine ai venit!

    cu 10 ani în urmă (17.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!