Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marija Prlja, a 3-a jucătoare transferată de Olimpia CSU Brașov în această lună

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.02.2019

Olimpia CSU Brașov mai face un transfer înainte de data limită, 28 februarie. Marija Prlja revine în Liga Națională și formația brașoveană va fi a patra din România pentru care evoluează. Echipa de sub Tâmpa ajunge la 5 straniere după aducerea sârboaicei.

Formația pregătită de Dan Calancea continuă mișcările în ultimele zile în care sunt permise transferuri. După Brandi Wingate și Devran Tanacan, Olimpia CSU Brașov a luat-o și pe Marija Prlja și ajunge la numărul maxim de straniere care pot fi trecute pe foaia de joc de echipele din prima grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Din lotul inițial, anunțat în vară, au rămas doar două straniere, Biljana Pesovic și Carla Bartee. De la alb-albastre au plecat în ultima perioadă Kristina Arsenic și Flavia Ferenczi.

Echipa brașoveană joacă astăzi în sferturile Cupei României, la Târgu Secuiesc. Antrenorul Dan Calancea a vorbit despre o perioadă foarte încărcată în care trebuie să se integreze rapid cele trei jucătoare noi.

„Ne așteaptă zece zile de foc, în care sperăm să ne calificăm în semifinalele Cupei și să obținem un loc cât mai bun înainte de startul play-off-ului. În dubla cu Târgu Secuiesc vom apăsa accelerația atât cât este nevoie să ne calificăm. Respectăm adversarul, nu îl vom trata cu superioritate. Sunt convins că Târgu Secuiesc are puterea de a se califica în play-off.

În acest moment suntem o echipă cu trei jucătoare noi și firesc integrarea lor necesită o anumită perioadă de timp. Din păcate timpul este adversarul nostru principal acum. Vom încerca să dăm totul pe repede-înainte și să reușim să învingem sâmbătă la Constanța și săptămâna următoare acasă pe Târgoviște”, a declarat Dan Calancea, citat de sportulbrasovean.com.

Marija Prlja a mai jucat în campionatul românesc în trei sezoane. În stagiunea 2011-2012 evolua pentru CSBT Alexandria și în 33 de meciuri avea medii de 13,6 puncte, 3,2 recuperări, 5,2 pase decisive, 5,6 mingi pierdute și 2,9 intercepții în 31:58 minute, cu 11,8 eficiență medie. Atunci teleormănencele terminau sezonul regulat pe 5 și ajungeau pe 8 după jocurile de clasament.

În sezonul 2012-2013 a evoluat pentru SCM Craiova, bifând 25 de meciuri în campionat. A avut medii de 11,2 puncte, 3,1 recuperări, 4,3 pase decisive, 4 mingi pierdute și 1,7 intercepții în 29:05 minute, cu 9,7 eficiență. Oltencele au fost pe locul 10 atunci. Sârboaica a jucat la Universitatea Cluj-Napoca în sezonul 2015-2016, pentru care a intrat în 24 de meciuri din LNBF. A avut atunci 6,8 puncte pe meci, 2,7 recuperări, 3,3 pase decisive, 3,2 mingi pierdute și 1,3 intercepții în 26:29 minute, cu 5,2 eficiență. Cu „U” are un loc 7 în LNBF.

În 2016 s-a întors în campionatul Serbiei și a jucat două sezoane la Steaua Roșie Belgrad cu care a câștigat două titluri. Fundașul de 31 de ani a evoluat în prima parte a acestui sezon la ZKK Kraljevo în campionatul Serbiei. Are 21 de meciuri, cu medii de 11,8 puncte, 3,8 recuperări, 4,3 pase decisive, 4,2 mingi pierdute și 3,2 intercepții în 34:35 minute, cu 12,5 eficiență. În carieră a mai trecut pe la echipe din Seria (Vozdovac și Partizan), Bosnia-Herțegovina (Zeljeznicar și Play-Off) și Cehia (SBS Ostrava).

*foto: kkzcrvenazvezda.rs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!