Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marina Sfîrlea și Paula Cenan, primele transferuri anunțate de Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.08.2018

Universitatea Cluj-Napoca a anunțat primele două jucătoare transferate la echipă după schimbarea de management și antrenor. Marina Sfîrlea și Paula Cenan au fost coechipiere la formațiile de junioare din oraș, fiind campioane la U18 și U20 acum patru ani. Amândouă sunt născute în 1996, astfel că sunt eligibile și pentru regula jucătoarei U23 pe teren în prima repriză.

Marina Sfîrlea revine la „U” după un sezon la CSM Satu Mare, cu care a jucat ambele finale ale competiției interne. A fost principala jucătoare U22 a sătmărencelor în campionatul trecut. A jucat în 29 de partide, în cea mai mare parte dintre ele a fost în teren în primele zece minute, cât era obligatoriu prin regulament.

A strâns medii de 10:03 minute, 1.2 puncte, 0.7 recuperări și 0.5 pase decisive. Cu formația sătmăreană și-a trecut în palmares Liga Europei Centrale, câștigată după Final 4-ul de la Brașov. Fundașul de 22 de ani se întoarce după un sezon la echipa cu care și-a făcut debutul în Liga Națională, în stagiunea 2014-2015, spre final.  A făcut parte din lotul formației clujene care disputa finala campionatului în 2017.  

Paula Cenan este fundaș și va împlini 22 de ani în decembrie. Aceasta a jucat pentru BC MC Sport Cluj-Napoca, ACS Napoca Baschet Cluj și Universitatea Cluj la diverse categorii de vârstă. A câștigat în 2014 titluri naționale la U20 (cu Universitatea Cluj) și U18 (Napoca Baschet), fiind coechipieră cu Sfîrlea. Ambele au făcut parte și din loturile naționale de junioare. Cenan mai are în palmares și titlul la U16 cu MC Sport. Aceasta nu a debutat încă în Liga Națională, conform statisticilor de pe site-ul federației.

Reamintim că CS Universitatea Cluj a decis să schimbe managementul la echipa de baschet feminin în luna iunie. Atunci cei de la Napoca Baschet au preluat conducerea echipei, iar Carmin Popa a fost numit antrenor. Universitatea Cluj-Napoca a jucat în ultimele două sezoane finala mare și finala mică a campionatului.

Noii decidenți de la echipă au anunțat schimbări importante și în ceea ce privește alcătuirea lotului. Au postat și un mesaj pe pagina de facebook, la începutul acestei luni, prin care au reluat ce s-a anunțat la prezentarea schimbării de conducere.

„SEZONUL 2018/2019 Între provocare, pasiune și dorință! Încet, încet se apropie noul campionat! Ca toate echipele, și noi ne pregătim să creionăm noua echipă a Universității! Dorim o simbioză între jucătoarele experimentate (de ce nu și străine!) și jucătoarele CLUJULUI crescute din pepiniera proprie, care pot și vor avea un cuvânt important de spus în următorii ani în baschetul românesc! Fiți alături de noi și în zilele următoare o să prezentăm rând pe rând componența și staff-ul echipei! HAIDE U!”

*foto: SportPictures flickr

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe zodiac :

    Poză
    Domnișoara din imaginea din stânga nu este Cenan Paula 🙂

    cu 5 ani în urmă (08.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!