Stiri

Marius Ciulin a arbitrat sfertul dintre Ungaria și Marea Britanie la Women's EuroBasket 2019

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.07.2019

România nu s-a calificat cu naționala de senioare la Women's EuroBasket 2019, dar a avut doi arbitri la această competiție. Marius Ciulin și Andrada Csender au fost repartizați să arbitreze în grupa C, de la Nis, în prima fază a turneului. Cei doi au făcut parte din aceeași brigadă la primul meci al grupei, dintre Ungaria și Slovenia. Ambii au fluierat în celelalte două runde, iar constănțeanul a fost și la un meci de baraj și la primul sfert de finală.

Primul meci din grupa C a fost cel dintre Ungaria și Slovenia, câștigat de maghiare cu 88-84. Din brigada de arbitri au făcut parte doi români, Marius Ciulin și Andrada Csender. Au avut-o alături pe Esperanza Mendoza Holgado, din Spania, iar comisar a fost olandezul Lucas Hubertus Vergoossen.

În a doua rundă din grupa C, Marius Ciulin a fost delegat la duelul dintre Slovenia și Turcia, scor 62-55. I-a avut alături pe letonul Martins Kozlovskis și cehul Ivor Matejek. Andrada Csender a fluierat la partida dintre Italia și Ungaria, scor 51-59, alături de muntenegreanul Radomir Vojinovic și ucraineanul Sergiy Chaykovskyy.

Andrada Csender a fost prima din cei doi arbitri români care a oficiat în a 3-a zi de întreceri, la partida dintre Ungaria și Turcia (58-59). Au mai făcut parte din brigată Vojinovic și Mendoza Holgado. Marius Ciulin a condus brigada de la ultimul meci al grupei, Italia-Slovenia 75-57. I-a avut alături pe Kozlovskis și Chaykovskyy.

După o zi de pauză au început și partidele de la Belgrad. Marți s-au disputat ultimele două baraje pentru calificarea în sferturi. Marius Ciulin a fluierat duelul dintre Italia și Rusia (54-63). I-a avut alături pe grecul Vasiliki Tsaroucha și muntenegreanul Radomir Vojinovic.

Constănțeanul a fost repartizat la primul sfert de finală dintre Ungaria și Marea Britanie. Britanicele au obținut joi prima calificare în semifinalele competiției după ce s-au impus cu 62-59. Din brigada de arbitri au mai făcut parte Vasiliki Tsaroucha și slovacul Zdenko Tomasovic, iar comisar a fost estonianul Andres Tobi.

*foto: facebook Alina Cojocaru photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!