Stiri

Marius Dobă: „Este important că vom avea câteva meciuri în plus. Va simți și publicul sătmărean cum sunt meciurile internaționale”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.10.2017

Formația sătmăreană își începe parcursul în Liga Europei Centrale cu o deplasare în Germania, unde va întâlni pe BC Pharmasev Marburg. CSM-ul revine în competiția regională după cinci ani. Are la activ două participări în CEWL, fiind prima echipă românească ce a ajuns la Final 4, în 2010, iar în 2012 a ocupat locul trei, la ultima apariție în această competiție.

CSM Satu Mare a jucat ultima dată în cupele europene în sezonul 2012-2013 când ardelencele au participat în EuroCup. Atunci au fost pe trei într-o grupă cu formații din Franța, Rusia și Danemarca, având un bilanț de 2 victorii și 4 înfrângeri. A urmat declinul echipei, condamnată de propria conducere să se zbată în mediocritate, cu sezoane în care sătmărencele nu au fost mai sus de locul 7, fiind pe ultimul în 2016, când s-a mers pe o echipă foarte tânără. După locul 7 în sezonul precedent, anul acesta CSM-ul și-a construit un lot solid și conduce în clasament după 4 etape, având 8 puncte, la fel ca și campioana ACS Sepsi.

“Important pentru noi este că vom avea câteva meciuri în plus, o experiență în plus și de ce să nu ne bucurăm dacă vom ajunge la turneul final și să reușim o performanță frumoasă? Totuși este o cupă europeană, cu un anumit gen de echipe. Va simți și publicul sătmărean cum sunt meciurile internaționale”, a declarat antrenorul Marius Dobă pentru informatia-zilei.ro.

Formația ardeleană face parte din grupa B în această ediție a Ligii Europei Centrale, alături de BC Pharmasev Marburg, SBS Ostrava și FCC ICIM Arad. Pharmasev conduce în clasament după ce s-a impus acum o săptămână la Ostrava cu 71-67.

CSM Satu Mare joacă astăzi de la ora 21 prima partidă în CEWL, la Marburg, locul 5 din Germania cu un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri. Acest meci apare trecut la etapa a 8-a. Programul grupei B a fost modificat după ce FCC ICIM Arad a intrat târziu în competiție, pentru ca Universitatea Cluj să se retragă cu câteva zile înaintea primului meci pe care trebuia să îl joace la Arad. Duminică se va juca FCC ICIM Arad – CSM Satu Mare.

Programul CSM-ului în CEWL:

BC Pharmasev Marburg – CSM Satu Mare (25 octombrie)

FCC ICIM Arad – CSM Satu Mare (29 octombrie)

CSM Satu Mare – SBS Ostrava (23 noiembrie)

CSM Satu Mare – BC Pharmasev Marburg (12 decembrie)

CSM Satu Mare – FCC ICIM Arad  (20 decembrie)

SBS Ostrava – CSM Satu Mare (24 ianuarie)

Primele două clasate se califică la Final 4-ul care se va juca pe 3 și 4 martie.

*foto: Sportul Sătmărean

Citește și: CSM Satu Mare continuă seria victoriilor în campionat

Cu conturile blocate CSM Satu Mare a plătit salariile dintr-un cont al trezoreriei destinat religiei

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!