Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marius Dobă: „Noi ne-am dat silința mult mai mult și ne-am apărat mult mai bine”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.03.2018

Seria dintre SCM Timișoara și CSM Satu Mare este singura din primul tur de play-off care are nevoie de joc decisiv. Sătmărencele au egalat la 1 după ce s-au impus cu 68-50 la Timișoara.

Antrenorul sătmărencelor, Marius Dobă, a vorbit despre presiunea de pe echipa sa, pe care o consideră peste cea a Timișoarei, valoric și numeric.

„A fost un meci greu, de fapt o serie grea. Încă nu s-a terminat, mai avem meciul decisiv. Am întâlnit o echipă dornică, cu toate că au avut problemele pe care le știm cu toții. Le felicit, n-au renunțat la luptă pentru a ajunge cât mai sus în clasament. Vă dați seama că nouă ne-a fost și ne este greu pentru că presiunea este pe noi și, valoric și numeric, consider că suntem peste Timișoara și trebuie să tratăm și meciul decisiv la fel de bine cum l-am tratat și pe cel de astăzi”, a declarat Marius Dobă la finalul meciului secund.

Acesta a vorbit și despre primul joc al seriei, încheiat cu victoria surpriză a timișorencelor, 82-71 în deplasare.

„Da, a fost o victorie surpriză, dar am pierdut o luptă, n-am pierdut războiul. Ce să se întâmple? Am intrat un pic mai relaxați și problema a fost în apărare. Ne-au surprins cu multe coșuri de trei puncte în primul sfert, după cum știți. Noi ne-am dat seama târziu și după aia n-am mai reușit. Dar nu atacul nostru a fost problemă, cum s-a mai spus, apărarea a fost problemă. Ca drept dovadă, astăzi s-a văzut, diferența s-a făcut pentru că noi ne-am dat silința mult mai mult și ne-am apărat mult mai bine”, a adăugat Dobă.

Acesta a apreciat evoluția jucătoarelor autohtone de la SCM Timișoara, echipă rămasă cu doar două straniere.

„În primul rând dorința. Și faptul că joacă cu multe jucătoare autohtone este un lucru bun. Asta este și o dorință a mea, de mult, să pot avea în echipă cât mai multe jucătoare românce. Este normal să facă față acestui campionat. Timișoara n-a făcut față numai cu noi, cu Satu Mare. Uitați-vă ce baschet frumos au jucat și la Cupa României. Au bătut Brașovul, au făcut față echipei din Sfântu Gheorghe. O surpriză foarte, foarte mare nu este că ne-au bătut și că joacă atât de bine cu noi. Poate începem și noi să ne dăm seama că și jucătoarele noastre românce înseamnă ceva în campionatul nostru”, a mai spus antrenorul sătmărencelor.

Câștigătoarea seriei se va decide în jocul decisiv, programat vineri, de la ora 18, la Satu Mare.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!