Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Runkauskas, MVP-ul finalei LNBM 2015

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.05.2015

Marius Runkauskas este desemnat cel mai bun jucător al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin 2015, de către Total Baschet, după ce a purtat-o pe CSU Asesoft Ploiești către cel de al 11-lea titlu din istoria clubului. Cu lituanianul în mare formă, CSU Asesoft Ploiești a trecut cu 3-0, la general în ultimul act al campionatului de BC Mureș.

În meciul 3 al finalei, cel în care CSU Asesoft Ploiești a cucerit coroana de campioană, Marius Runkauskas a fost de neoprit în special de la mare distanță de unde a marcat 7 aruncări din 11 încercări. Shooter-ul lituanian a terminat partida cu un total de 26 de puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări, un capac dar și cu 5 mingi pierdute. Runkauskas a mai înscris 1 din 3 de la 2 puncte în timp ce de la linia de fault a fost perfect cu 3 din 3. După această performanță, Marius Runkauskas a înregistrat un indice al eficienței de 27 de unități.

În meciul secund al finalei, Marius Runkauskas a totalizat 20 puncte în timp ce în primul joc a terminat în double-double 12 puncte și 10 pase decisive. Per total, fundașul a avut medii statistice de 19.3 puncte, 7.3 pase decisive, 2.6 recuperări și 3.3 mingi pierdute pentru un indice al eficienței de 21.0 unități. Marius Runkauskas a avut procentaje excelente, 63.6% de la 2 puncte, 50.0% de la 3 puncte și 88.8% de la linia de libere.

Marius Runkauskas a fost unul dintre cei mai folosiți jucători în această finală cu un total de 110 minute jucate în ultimul act al LNBM. El a fost integralist în partida secundă, iar în celelalte două a petrecute pe parchet câte 35 de minute.

Pentru Marius Runkauskas acest al doilea titlul de MVP pe care-l primește din partea Total Baschet. Lituanianul a fost desemnat și MVP al sezonului regulat de către site-ul nostru.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe costinm :

    felicitari
    Sper sa mai rămână cel puțin sezon la Ploiești:)

    cu 8 ani în urmă (24.05.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Fantastic jucator!
    Sa seperam ca va ramane!

    cu 8 ani în urmă (24.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!