Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Runkauskas, prestație excelentă în meciul 5 al semifinalei cu U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
31.05.2018

Miercuri, 30 mai, în sala polivalentă din Cluj-Napoca, campioana en-titre a primit vizita Stelei CSM Eximbank București în confruntarea decisivă, care avea să decidă cea de-a doua finalistă a sezonului. Duelul a fost echilibrat pe întreaga durată a jocului, având loc nu mai puțin de 15 schimbări de lider, însă în cele din urmă formația din Capitală s-a impus cu 76-72 și a pătruns în finala campionatului pentru al doilea an consecutiv.

În urma acestui rezultat, CSM Steaua Eximbank București a reușit o „remontada” extraordinară, revenind de la 0-2. Unul dintre principalii artizani ai victoriei Stelei a fost Marius Runkauskas, jucător aflat la al treilea sezon în România. Baschetbalistul de 32 de ani a început foarte slab seria, marcând 23 de puncte în primele trei partide, însă a reintrat în formă atunci când a contat cel mai mult.

Prin urmare, în întâlnirea cu numărul 4, fundașul de 1.89 a înscris 19 puncte, terminând cu 10/10 de la linia de pedeapsă, în timp ce în ultimul meci, veteranul din lotul lui Toijala a distrus apărarea clujeană cu 26 de puncte. În jocul decisiv, Runkauskas a avut 6 coșuri de trei puncte, toate acestea venind în momente-cheie. Cu aproximativ 30 de secunde rămase, baschetbalistul lituanian a fost trimis la linia de libere, acolo unde a marcat-o pe prima, aducându-și echipa la egalitate cu adversara sa. Runkauskas nu a transformat cea de-a doua aruncare, însă după o recuperare ofensivă, același jucător a aruncat de la distanță și a reușit coșul victoriei. CSM Steaua Eximbank București a câștigat meciul 5 cu 76-72, în timp ce Runkauskas a terminat cu +22 la eficiență.

În finala campionatului, echipa bucureșteană o va întâlni pe CSM CSU Oradea, iar forma shooter-ului Stelei va fi cu siguranță un aspect pe care Cristian Achim îl va lua în seamă.

Finala debutează luni, 4 iunie, de la ora 20:00, în arena Antonio Alexe din Oradea.

*foto: facebook CSM Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!