Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Toma: "Un an întreg i-am apărat, am băgat murdăria şi tot ce s-a întâmplat la echipă sub covor"

Ionuț Greere

Ionuț Greere
01.05.2014

Cel mai afectat după înfrângerea din această seară a fost managerul echipei Marius Toma care nu a mai răbda și a făcut o declarație în care își acuză jucătorii de faptul că odată cu calificarea în play-off s-au și văzut deja în vacanță.

”E cea mai dureroasă seară în Sala Polivalentă. Din nefericire şocul pe care îl aşteptam, pentru că ce aţi văzut astăzi am văzut eu în sânul echipei şi de aceea am recurs la schimbarea antrenorului, nu a avut loc. Echipa, psihic, e în vacanţă după meciul cu Mediaş, după ce am acontat biletele de play-off. Am încercat tot ce este omeneşte posibil pentru a-i motiva. Clubul a oferit extramotivaţii financiare pentru a lupta pentru un loc în semifinale. Un an întreg i-am apărat, am băgat murdăria şi tot ce s-a întâmplat la echipă sub covor pentru a-i proteja pe jucători, nu am pus degetul în pieptul nimănui, chiar dacă au fost multe schimbări, dar mulţi dintre ei nu merită acest public şi să joace la Craiova. Oamenii îşi doresc o finală aici, fie mare sau mică. Nu s-a pus problema de tactică, aşezare, pregătirea jocului, a fost o lipsă de combativitate dureroasă, să nu respecte nimic. Tot ce am muncit în aceste săptămâni, să-i putem aduce într-o formă psihică competitivă a fost sortit eşecului. E uşor acum să dăm vina de la unul la celălalt, dar vă spun că clubul a susţinut această echipă până în ultima clipă, iar felul cum ei s-au motivat a lăsat mult de dorit.”

21 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea bigone :

    Tomita'
    Nea' Toma...in seara asta cine nu te-a "lasat" sa joci??

    cu 9 ani în urmă (01.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    La final
    Alaltăieri de vina era antrenorul, ieri arbitrii nu il lăsau sa joace, azi jucătorii nu joaca, si astfel de fiecare data ni se serveste altceva si altceva.... Domnule Toma cine a schimbat intr-un sezon trei antrenori si unsprezece jucatori ? La un astfel de haos managerial (si astea reprezintă decât vârful aisbergului - restul le vom discuta mai târziu) ce ne puteam aștepta ? Apropo a-ți îngropat secția de baschet feminin pentru a mai mari un pic bugetul la masculin. Si ce am obținut ? SUNTEM CIUCA BĂTĂILOR . Așteptăm de la Dvs sa lăsați puțin scarpinatul in nas si jocurile pe tableta si sa faceți unicul lucru normal, si anume : DEMISIA.......

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova viorel furma :

    pacat de jucatori
    sunt de aceasi parere cu horia si inca o data indemn managerul sectiei de baschet sa aiba putina demnitate si sa isi dea emisiaaaaaaaaaaaa!!!! iar referitor la jucatori eu personal cred ca in haosul creat de acest zis ,,manager"" au facut un sezon rezonabil tind cont ca greul echipei au duso doar 5-6 baieti (toata lumea stie numele lor) pe care tin sa-i felicit si in special pt publicul craiovean sa ramana alaturi de echipa si sezonul viitor cand sper sa se faca niste achizitii cu ,,creierul,,si sa ne incante cu adevarat!!

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Aveti putintica rabdare...
    Salutare... Intr-adevar Craiova a platit tribut in acest sezon multimplelor schimbari de antrenori si jucatori. In sport, si in multe alte domenii, consistenta unei strategii pe termen lung poate asigura o crestere sustenabila si durabila, insa asa, schimband din mers lucrurile, atat de des, atat de radical, nu poate aduce rezultate decat pe termen scurt,si poate nici atat. Cred ca prietenii nostri din Craiova au nevoie acum de cumpatare si rabdare pentru a creste ca echipa, fara asteptari de a castiga campionate si din prima incercare. Mult succes pentru sezonul urmator!

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova:

      Tomy
      Sunt de acord cu tine Tomy : trebuie rabdare si un plan. La noi nu exista niciunul din aceste lucruri. Totul se face de azi pe maine si dupa suete pe la cafele, jocuri pe tableta si scarpinatul in nas. S-au prins toti (arbitri, federali, antrenori - vezi autopropusul Tenter, si jucatori) de stilul de lucru de la Craiova si usor usor ne ducem pe tobogan. Si a mai trecut un an competitional fara sa cladim nimic (veti vedea cine va mai ramane la anul in lotul nostru). La nul iar o luam de la zero, ca mesterul Manole. Intrebarea este : PANA CAND ?????

      cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Hai pa!
    Acest domn Toma nu are un sef care sa-l demita? Ca de unul singur nu va pleca suta la suta. Go fishin`!

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Craiova
    e de inteles ca dupa un meci slab sa fim suparati, dar hai sa o privim putin la rece acum. Mandic a plecat singur, fara sa-l dea nimeni afara. Djambic a tras de timp sa-si creasca salariul pana a vazut ca nu-l mai cheama nimeni si a semnat pe bani mai putini decat in sezonul celalalt, era de asteptat ca nu o sa joace. Maric nu s-a adaptat, desi facea foarte bine faza defensiva, in atac a fost prapad. Pe Taylor Nisic l-a dat afara pentru ca nu era ascultator. Iar pe Tenter era pacat sa nu-l agati daca era posibil. Din echipa de anul asta nu cred ca mai ramane altcineva in afara de Damian si Ciotlaus pentru ca ei au contracte semnate.

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Damian
    Prietene Damian are contract pe doi plus doi ani (Opțional) si nici el nu mai rămâne. Așa ca de la anu' o luam de la capăt . Speram ca si cu o alta conducere, ca sa știm un lucru, ca pe astia i-am văzut ce pot .......

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      optional?
      Poate conditional optativ la gerunziu...Copilul mai are 3 ani de contract si chiar nu ar trebui amestecat in povestea urat mirositoare scrisa de niste mercenari cu caractere indoielnice.

      cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Adevaruri
    Intai de toate sincere si meritate felicitari gruparii din Oradea pentru modul in care trateaza baschetul in ultimii ani si evident ca incep sa culeaga roadele,in timp ce noi uitam ca suntem la inceput de drum si cararea catre varful piramidei nu e chiar asa usoara si in niciun caz nu se parcurge doar cu entuziasm si/sau fluieraturi.
    In al doilea rand sunt impresionat si ma inclin cu tot respectul si prietenia in fata fanilor oradeni care posteaza aici,pentru gentiletea si corectitudinea cu care ne-au tratat in acest moment greu sufleteste pentru noi,cand am cazut atat de jos in aceasta confruntare in care nu puseseram atatea sperante,multumiri si cinste voua pentru aceasta proba de caracter si fair play!
    Nu in ultimul rand,absolut tipic romanesc,in Toma trag acum cel mai abitir taman aceia care nu cu mult timp in urma il ridicau in slavi la orice banala miscare facea,de chiar a ajuns omul sa creada ca e mult prea mare pentru o echipa atat de mica.Dar,pur baschetbalistic abordand situatia si mergand catre miezul ei,daca Toma poate fi usor adus cu picioarele pe pamant si sa devina din nou util gruparii noastre,problema,pe care sper sa o constientizeze cat mai multi conducatori si antrenori,sta,asa cum spuneam mai inainte,in caracterul si atitudinea unor cam multi mercenari care se tot vantura prin campionatul nostru.Cred ca a venit momentul si trebuie avut curajul,ca acestora sa li se inchida usile cluburilor in nas si sa dam credit unor noi generatii,pe care sa le mai condamnam la lustruitul bancii si la plafonare doar ca nu au implinit o anumita varsta sau ca nu au intrat in aceasta suveica a permutarii pe la toate cluburile din liga.
    In rest,mult succes Oradea,iti voi tine pumnii in finala campionatului!

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova:

      Totalulbaschetilor
      Va dorim mult succes la ședința de partid de mâine din Polivalenta !!! Cu asemenea discursuri sforaitoare, si care nu spun nimic concret vei fi aclamat in picioare. Cât despre copil o sa vezi (din păcate pentru noi) ca rămâne cum am spus......

      cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      fair-play
      asa se poate traduce mesajul tau si asa ar trebui sa fie toate cometariile de pe site! Bravo pt modul de exprimare intr-un moment nu usor pt Craiova!!!

      cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Alex Dabuleanu :

    conducerea
    An de an o sa o luam de la capat pentru ca nu avem rabdarea si nici stabilitatea financiara a altor echipe fiind sustinuti in cea mai mare parte de primarie. In conditiile in care nu cunosti bugetul pe sezonul urmator nu poti semna jucatori decat pentru sezonul curent iar in felul acesta nu poti face performanta, cu alti jucatori de la an la an si cu putin noroc sa ai 2-3 jucatori ani consecutivi. S-a vazul si in finalul sezonului actual si in playoff, jucatorii nu erau in priza, asteptau vacanta, transferul la alte echipe, etc. Singurul lucru pe care i se poate reprosa lui Toma este participarea in BIBL unde s-a acumulat oboseala deplasarilor lungi si a meciurilor din 3 in 3 zile.

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Management
    In contracte jucătorii au avut trecut numai calificarea in play-Off, lucru pe care l-au realizat cu trei etape înainte de terminarea sezonului regulat. A ca noi ne răzgândim si vrem mai mult la final este cu totul si cu totul altceva. Jucătorii erau obositi, după doua competiții care au dublat numărul de meciuri si s-au parcurs distante lungi si obositoare, fără rost (greșeală majora a managerului !!! Dar despre ea managerul nu ne spune nimic, ca si cum nu ar fi existat !!! Si venim noi la final sa ne mai răzgândim odata, sa schimbam aiurea antrenorul ca sa facem un soc la o echipa obosita si cu gândul la plecare !! Mostra clară de amatorism si lucru făcut la întâmplare. Apropo stiati ca jucătorii noștri au fost singurii care au petrecut sărbătorile departe de casa? Unii nu au fost acasă de aproape un an pentru a merge pe doua fronturi !! Rușine conducerii care induce opinia publica in eroare si care arunca vina numai pe jucatori. Câta nesimțire ! PANA CÂND ?????

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Oradea - DA!
    Un mare Da Oradei pentru felul in care a jucat si a obtinut dreptul de a merge in faza urmatoare!
    A meritat pe deplin sa mearga mai departe,a fost INFINIT mai buna decat Craiova!
    Craiova de nerecunoscut,a domnit NESIMTIREA in jocul ei!
    Sa avem demnitatea si sa recunoastem superioritatea Oradei in aceste meciuri si sa n-o dam pe arbitrii ca devenim ridicoli!
    Penibili, in frunte cu Seals ,care in 2 meciuri a adunat 7 pcte!....am mai spus : doar Bureau si Kovac merita sa ramana si anul viitor,RESTUL POT SA PLECE LINISTITI,N-AU NICIO TREABA CU PERFORMANTA,NU AU CUNOSCUT-O PANA ACUM si nu o s-o cunoasca vreodata!


    Succes Oradea in meciurile viitoare!


    cu 9 ani în urmă (02.05.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      multumiri!!!
      Sincer, nu ma asteptam la o serie atat de facila cu Craiova, dar jucatorii chiar nu-si doreau parca sa joace, sa castige! Cred ca trebuie o reconstructie si muuuult mai multa rabdare! PS: vedeti exemplul nostru, construiti de la 0 si va ridicati pas cu pas!!!

      cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Scrisoare deschisa catre Domnul Toma
    Dupa patru ani trebuia sa fi invatat ceva, dar se pare ca esti total depasit de probleme, si nici macar nu ai barbatia sa iti asumi gresellile : toata lumea este de vina, numai tu esti FECIOARA MARIA. Te sustineam in continuare sa ramai manager daca ieseai public si aratai greselile pe care le-ai facut si ceea ce urma sa se intample. Asa cand arunci cu ..... in toata lumea, si toti sunt de vina, CRED CA TREBUIE SA PLECI PENTRU CA ESTI DESPRINS DE REALITATE. MACAR ACUM SA ARATI CA AI INTELES CEVA,IA O PAUZA SI REVINO PESTE UN TIMP. NU SE SFARSESTE LUMEA SI NU ESTE UN CAPAT DE TARA, DAR CRED CA ESTE MOMENTUL SI TIMPUL UNEI ECHIMBARI MAJORE. ALTFEL VOM AVEA IN CONTINUARE ACEEASI CATERINCA, CU ACELEASI TROMBONELI, SI CE ESTE MAI DUREROS CU ACELEASI REZULTATE - DAR NOI (ORASUL CLUBUL) PIERZAND BANI SI TIMP. AJUNGE !!!!!!!

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    Felicitari Oradea!
    Atat... si succes mai departe...
    La noi trebuie o analiza amanuntita a ceea ce s-a intamplat, iar conducerea clubului sper sa ia decizii intelepte...

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    Meci
    Felicitari Oradei, atat jucatorilor cat si suporterilor care s-au comportat exemplar cu oltenii care au venit sa isi incurajeze echipa la Oradea. Despre meciuri nu sunt foarte multe de spus, diferenta a fost atat de mare incat orice comentarii sunt de prisos . La Oradeni se vede succesul politicii pasilor marunti pe cand la noi se vede lipsa de rabdare ce caracterizeaza atat conducatorii cat si suporterii . Asteptam o analiza din partea managerului in care acesta sa explice deciziile luate lately (Tyler & Nisic-out dupa sezonul regulat+ aducerea lui Tenter, pare-se ca doar pentru play-off). Sunt convins ca aceasta va veni intr-un final.

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    picioarele pe pamant...
    Chiar daca noi le-am facut misiunea usoara, oradenii sunt demni de felicitari. In acelasi timp trebuie atentionati ca vor da piept cu o echipa care va dori mai mult.
    In privinta alor nostri e greu de comentat.
    Managerul spune ca s-au promis bonificatii dar nu precizeaza sumele. Se pare ca nu au fost prea stimulante...
    Poate pierdeam si daca era prezent Tyler si daca LeVar si ceilalti jucau ce au jucat pana acum. Dar pierdeam onorabil si asta era foarte important pentru suporteri.
    Ca tot veni vorba de suporteri, cu o alta ocazie o sa incerc sa le explic suporterilor altor echipe cum sta treaba cu olteanul si implicit cu suporterul oltean. Unde greseste si unde are dreptate...
    Multumesc intregii echipe a Craiovei pentru reusitele acestui sezon, atat de putine cate au fost. Sa invatam din greseli, atat de multe cate au fost, din pacate.
    Bravo Oradea si la mai mare!

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Stimulente
    Vrajeli ........pentru public . Sa ne arate de unde le dădea având in vedere ca a depășit bugetul pe acest an competitional prin desele schimbări de jucatori ???

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!