Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marko Stojadinovic, al 5-lea stranier anunțat de SCM Timișoara în această vară

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.08.2018

SCM Timișoara s-a înțeles cu Marko Stojadinovic pentru următorul sezon. Extrema de forță de 29 de ani a jucat în ultimul an la Borac Cacak și va fi la a doua experiență în străinătate. Mihai Ursan, Cristian Mocrițchi, Bogdan Penciu și Robert Schipor vor face și ei parte din lotul echipei mari a formației de pe Bega.

Marko Stojadinovic este extremă de forță și are 2,04 înălțime. Va împlini în februarie 30 de ani. În ultimul sezon a jucat în 42 de partide din prima ligă sârbă, cu medii de 9.6 puncte, 4.8 recuperări, 1.4 pase decisive și 11.2 eficiență medie în aproape 23 de minute. Borac Cacak a ajuns în semifinalele campionatului, pierzând cu 1-2 în fața celor de la FMP.

Extrema de forță a evoluat în 23 de partide în Liga Adriatică, divizia a doua, cu medii de 9.9 puncte, 5.3 recuperări, 1.5 pase decisive și 12 eficiență medie, cu 26 de minute/partidă. În sezonul 2016-2017 a jucat pentru KK Vrsac Swisslion. În stagiunea 2015-2016 a evoluat pentru KK Tamis (6 meciuri în liga sârbă) și BK Levicki Patrioti Levice (35 de partide în liga slovacă). Sârbul a mai jucat în țara sa pentru echipe ca FMP Beograd, OKK Beograd sau KK Smederevo.

Timișorenii au anunțat că vor mai avea patru jucători sub 20 de ani în lotul echipei mari, pe lângă transferurile lui Diculescu și Coconea. Este vorba de Mihai Ursan, Cristian Mocrițchi, Bogdan Penciu și Robert Schipor.

Ursan este extremă de forță și are 19 ani. Mocrițchi are 18 ani și joacă fundaș. Cei doi au fost trecuți pe tabelul echipei și pentru stagiunea 2016-2017 și au debutat în LNBM la un duel cu Olimpic Baia Mare, intrând pe final de meci. Cum băimărenii s-au retras atunci în plin campionat, statistica meciului nu mai contează. În ultimul sezon au primit puține ocazii să joace în primul eșalon. Ursan a strâns 16:41 minute în 3 meciuri, cu 10 puncte înscrise, iar Mocrițchi a avut 9 minute în două meciuri, cu 3 puncte.

Penciu este și el jucător de poziția 4 și are 17 ani, făcând parte din naționala U18. A debutat în LNBM în ultimul sezon, avânt un total de 48 de minute în 6 partide, cu 12 puncte. A jucat alături de Ursan și Mocrițchi pentru satelitul „leilor”, în liga secundă. În sezonul următor s-a scos obligativitatea satelitului și cluburile vor fi obligate să aibă o echipă în campionatul juniorilor. Robert Schipor va fi cel mai tânăr component al lotului celor de pe Bega. Are 15 ani și a jucat în CN U16 cu SCM Timișoara.

Timișorenii vor avea sezon șase jucători sub 20 de ani în lotul pentru următorul. Alb-violeții au anunțat, până acum, un singur jucător român cu experiență, Octavian Popa Calotă.

Marko Stojadinovic este al 5-lea stranier pe care timișorenii l-au acontat în această vară, după Brandon Randolph, Sherwood Brown, Milos Komatina (singurul străin care continuă, confirmat până acum) și Vladan Vukosavljevic. Adrian Diaz avea contract și pe anul acesta, dar exista posibilitatea să nu continue și clubul nu a clarificat încă situația sa.

Reunirea noilor elevi ai lui Miodrag Perisic s-a amânat pentru 20 august. Aceasta era programată inițial în 15 august, dar a fost mutată din cauza minivacanței de săptămâna viitoare.

*foto: druga.aba-liga.com/Dynamic VIP PAY

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!